ANUNȚUL judecătorilor pentru Marin Condescu! Ce „cadou” a primit de sărbători


Magistraţii Curții de Apel Craiova au decis, vineri, o nouă amânare în dosarul în care sunt judecați doi foști șefi ai Clubului Pandurii Târgu-Jiu.

Marin Condescu și Viorel Temelescu nu vor mai fi nevoiți să meargă în județul vecin în perioada sărbătorilor, instanța din Bănie stabilind un nou termen pe 26 ianuarie 2018, întrucât avocatul unuia dintre inculpați nu s-a putut prezenta la proces. „A fost o solicitare a unui coleg care îl reprezintă pe domnul Temelescu. Dânsul nu a putut să ajungă, a fost la un alt proces, a avut o urgență și s-a amânat cauza. Din punctul nostru de vedere nu există vinovăție nici pentru infracțiunile pentru care dânsul (Marin Condescu) a fost condamnat și am făcut motiv de apel în sensul acesta. Solicitarea noastră este de achitare. Nu pot dezvălui strategia apărării, dar o să venim cu niște elemente de noutate”, a declarat Radu Marinescu, avocatul lui Marin Condescu.

Marin Condescu şi fostul vicepreşedinte, Viorel Temelescu, au atacat sentinţa Tribunalului Olt, prin care au fost condamnaţi la pedepse cu suspendare. Dosarul vizează mai multe infracţiuni, principala fiind cea de spălare de bani. În luna iunie a acestui an, Marin Condescu a fost condamnat de magistaraţii Tribunalului Olt la trei ani de închisoare cu suspendare, pe o perioadă de supraveghere de patru ani, iar Temelescu la o pedeapsă de doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare şi o perioadă de trei ani de supraveghere. Dacă apelul va fi respins la Craiova, Marin Condescu va munci în folosul comunităţii. „Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Scolii Gimnaziale Ecaterina Teodoroiu Târgu-Jiu sau Scolii Gimnaziale Sf. Nicolae Târgu-Jiu, judeţul Gorj, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”, a decis prima instanţă.
Acesta a fost condamnat pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată şi a fost achitat pentru acuzaţiile de delapidare şi spălare de bani.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, „în sarcina inculpatului Marin Condescu s-a reţinut că, în perioada martie – septembrie 2011, în calitate de preşedinte al C.S. Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, a semnat în fals la rubrica CESIONAR şi a uzat de un număr de trei înscrisuri denumite contract de cesiune creanţe, cunoscând că acestea sunt false, pe care ulterior, prin intermediul inculpatului Viorel Temelescu le-a prezentat spre semnare factorilor de conducere din cadrul SNLO Târgu-Jiu, inducându-i pe aceştia în eroare şi obţinând în acest mod un folos material injust în sumă totală de 2.503.933 lei. În sarcina aceluiaşi inculpat s-a reţinut că, în perioada 23.03.2011-29.09.2013, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al C.S. Pandurii Lignitul Tg-Jiu, prin folosirea unor contracte de împrumut fictive, care nu reflectă realitatea, acordate în calitate de persoană fizică către C.S. Pandurii Lignitul Tg-Jiu şi-a însuşit personal în mod necuvenit suma de 1.551.156 lei, la care se adaugă suma transferată sistematic către o firmă din Tg-Jiu de 1.080.000 lei, prejudiciind astfel interesele clubului sportiv”.
loading...
Loading...

Citește și

Tragedie fără margini! O tânără din Țicleni a murit la câteva ore după ce a născut prin cezariană! Mesajul emoționant al soțului ei

O tânără de 21 de ani, din Țicleni, a murit, miercuri seara, la o unitate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: