miercuri , 26 februarie 2020 - 19:30

Apă cu gaură, la BILT GOSPOLOC SRL Bîlteni! Firma susținută de la biroul unu, datoriile curg!


Datorii cuprinse între 10-13 miliarde de lei vechi, asta ar fi acumulat SC BILT GOSPOLOC SRL, firma Consiliului Local Bâlteni, la Compania de Apă Craiova. Cel puțin asta spun salariați ai unității care menționează că debitele nu se datorează beneficiarilor, cetățeni ai comunei Bâlteni, ci managementului defectuos de la societatea care a schimbat în ultimul an doi directori, urmând să o lase acum pe mâna ,,abilă,, a unui consilier local liberal, care trebuia să fie angajat în cadrul primăriei, el fiind maistru la societate. Aleșii din Bâlteni nu știu ori nu vor să știe de găurile de la societatea care gospodărește apa comunei, asta pentru a nu se pune rău cu primarul Vasile Vlăduleanu, care nu vrea ca situația reală a debitelor societății să ajungă la urechile localnicilor.

În anul 2016, o dată cu revenire la cârma localității, edilul Vlăduleanu decide să desființeze Serviciul Public de Gospodărire a Apelor, pe motiv că acesta avea debite de, atenție!!!, 5000 de lei. Pe structura serviciului desființat, primarul înființează însă SC BILT GOSPOLOC Bâlteni, în fruntea căruia îi numește succesiv pe Niculeasa Daniel, pe Savu și, urma, pe Dobroiu Vasile, consilier local liberal, care trebuia să fie angajat pe 10 august, maistru în cadrul primăriei. Concursul nu s-a mai organizat, din o așa-zisă lipsă de candidați.
În ultimii trei ani, societatea a încasat fără probleme relevate public banii cetățenilor pentru apa consumată. De altfel, niciodată, primarul nu s-a plâns că localnicii nu ar plăti pentru apa furnizată de Compania de la Craiova prin firma CL.
Cu toate acestea, banii încasați de consumatori nu au fost virați în totalitate către furnizor, motiv pentru Compania ar fi notificat societatea că acumulează, inițial, debite, de 7 miliarde de lei vechi, asta cu luni în urmă, ca în prezent, debitul aproape să se fi dublat.

Transparență deloc la GOSPOLOC!

Interesant este că agenții economici consumatori au fost somați să-și achite datoria la apă direct la Trezoreria Rovinari pentru a evita o potențială debranșare urmare a debitului total acumulat de societatea CL spre furnizorul de apă.
Cetățenilor nu li s-a comunicat, în schimb, nimic, vicele Scutaru Dumitru și primarul, ambii liberali, făcând tot posibilul, ca debitele să nu devină o problemă publică. De altfel, societatea niciodată nu a prezentat CL vreo situație financiară a societății, existente la nivelul acesteia, consilierii preferând să se facă că plouă ca să nu se pună rău cu primarul.

Loading...

Citește și

Panică doar pentru unii la Peșteana de coronavirus! Vecinul primarului și vărul vicelui de Bîlteni ară nepăsători în albia majoră a Jiului

Legea interzice efectuarea de lucrări în albia majoră a Jiului dar, cu toate acestea la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.