Apple, energia curată și noile servicii

Apple funcționa  100% cu energie verde. Totul, de la mufele din sediul din Cupertino, până la parcurile gigantice de servere, este alimentat cu energie verde în sediile Apple. Și nu doar în S.U.A., ci în întreaga lume, mai exact, în 43 de țări diferite, a fost atinsă cota de 100% în utilizarea de surse de energie verde, de aceea este cel mai oportum moment să cumpărați acțiuni Apple, aceasta va duce nemijlocit  la creșterea numărului de investitori , pe măsură de lumea investește în energia verde, deoarece aceasta este viitorul nostru, și cine nu dorește să investească în viitorul său.

Adoptarea unei politici verzi se numără acum printre prioritățile companiei și este în mod evident o responsabilitate corporatistă importantă. Apple nu se ocupă într-o mare măsură de sursele regenerabile de energie din pură amabilitate, dar este incontestabil că acțiunile și campaniile „vopsite în verde” au succes în prezent.

În cazul unei companii de o asemenea mărime chiar și operarea în proporție de 50% cu surse regenerabile de energie ar fi foarte apreciată, cu toate acestea, Apple nu acceptă compromisuri, au atins 100%. În întreaga lume, până la cel mai mic sediu din India, în 43 de țări. Tim Cook a comentat anunțul în felul următor:

„Ne-am angajat să lăsăm în urma noastră lumea într-o stare mai bine decât am găsit-o. După ani de muncă grea, suntem mândri că am atins acest reper important”, a declarat Tim Cook, CEO al Apple. „Vom continua să împingem limitele a ceea ce este posibil cu materialele din produsele noastre, modul în care le reciclăm, sediile noastre și munca noastră cu furnizorii pentru a stabili noi surse creative și prospective de energie regenerabilă, deoarece știm că viitorul depinde de aceasta.”

Pentru a atinge 100%, Apple a investit cu adevărat mulți bani, timp și energie pentru a realiza acest proiect. Au instalat rețele de panouri solare, ferme eoliene și au studiat soluțiile pe bază de biogaz, precum și tehnologii de stocare a energiei.

Potrivit anunțului oficial, există alte 25 de proiecte în curs de desfășurare care se ocupă de energia regenerabilă și care au o capacitate de 626 megawați. Doar în 2017 au fost deschise parcuri de panouri solare care pot produce 286 megawați, ceea ce este mai mult decât poate furniza oricine altcineva într-un an. Există alte 15 proiecte în curs de dezvoltare care vor furniza energie verde de 1,4 gigawați pentru 11 țări.

Atingerea obiectivului de 100% a fost un vis imens al Apple. Ca un prim pas, în 2011, compania a redus emisiile de gaze cu efect de seră cu 54%, ținând 2,1 milioane de tone de CO2 departe de atmosferă. În 2014, toate centrele de date au funcționat cu energie verde, iar în 2016 cantitatea de energie din surse regenerabile a ajuns la 96%. Doar doi ani au mai fost necesari pentru a obține restul de 4%.

De asemenea, trebuie să menționăm că furnizorii nu sunt incluși. Iar componentele dispozitivelor sunt expediate din multe regiuni ale lumii. Aceasta nu este cea mai ecologică soluție. Apple îi încurajează totuși pe toți partenerii lor de afaceri să se alăture mișcării verzi: 23 de furnizori s-au alăturat deja inițiativei lor, inclusiv Quanta Computer, Pegatron și Finisar.

Apple a convins mai mulți furnizori să-și conducă producția pentru comenzile gigantului tehnic cu 100% energie curată. Cupertino a lansat programul furnizor de energie curată cu doar 22 de participanți – acum, compania a anunțat că a reușit să dubleze acest număr și să creeze parteneriate cu 44 de furnizori. Datorită acestor noi parteneriate, gigantul tehnic se așteaptă să depășească cele 4 gigawați de energie regenerabilă pe care spera să le introducă în lanțul său global de aprovizionare până în 2020.

Lisa Jackson, vicepreședinta Apple pentru Mediu, Politică și Inițiative Sociale, a declarat:

“De fiecare dată când unul dintre furnizorii noștri ne unește în eforturile noastre de a aborda schimbările climatice, ne apropiem de un viitor mai bun pentru următoarea generație. Ne-a făcut o prioritate să-i ținem pe furnizorii noștri răspunzători de aceleași standarde de mediu pe care le observăm și sperăm că colaborarea noastră va arăta celorlalți ceea ce este posibil. În timp ce suntem mândri de anunțul nostru astăzi, nu vom înceta să conducem schimbări în cadrul industriei noastre pentru a sprijini tranziția energiei curate care se întâmplă la nivel mondial “.

Apple a anunțat anul trecut angajamentele privind energia curată, anunțând anul trecut că acum este complet alimentat de energia regenerabilă. Acest lucru nu înseamnă neapărat că toate instalațiile sale sunt legate de surse de energie curate – în unele cazuri, pune energiile regenerabile înapoi în rețea pentru a compensa utilizarea combustibililor fosili.

Apple a declarat joi, 11 aprilie că aproape și-a dublat numărul furnizorilor care utilizează exclusiv energie curată în procesele de producție, adăugând inclusiv două companii care produc și asamblează cipurile de procesare pentru iPhone, informează Reuters.

Anul trecut, reprezentanții companiei au declarat că toate nevoile acesteia sunt îndeplinite cu surse de energie regenerabilă, precum fermele solare. Dar o mare parte a amprentei sale de carbon provine din lanțul său de aprovizionare, motiv pentru care, din 2015, Apple a început să lucreze direct cu furnizorii, pentru a asigura utilizarea energiei curată, pentru producție.

Apple a informat că, în prezent, patruzeci și patru de companii sunt implicate în acest program, inclusiv Hon Hai Precision Industry Co Ltd, a cărui unitate Foxconn produce iPhone, precum și Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd, care furnizează cipurile din seria A, aflate în toate dispozitivele mobile Apple.

Chiar dacă această inițiativă este utilă și pentru consolidarea brandului, Apple a făcut treabă bună!

 

 

loading...
Loading...

Citește și

Roșie gigant într-o gospodărie din Târgu Jiu!

O roşie de 1 kilogram şi 640 de grame. Este performanţa unei familii de agricultori …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: