Aproximativ 2.000 de elevi gorjeni beneficiază de „Bani de liceu”

elevi

Aproximativ 2.000 de elevi gorjeni vor beneficia anul acesta de programul „Bani de liceu”. Mai exact, toți cei 1.961 de elevi din județul Gorj care au depus dosarele pentru a beneficia de acest ajutor financiar au primit un răspuns afirmativ. Copiii vor începe să primească cei 180 de lei din luna noiembrie, pentru că abia pe data de 9 noiembrie vor fi afișate listele finale cu beneficiarii acestui program.

Cuantumul sprijinului financiar „Bani de liceu”este de 180 lei şi se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de Bacalaureat sau de diplomă şi pe perioada practicii în producţie. Dosarele s-au depus în perioada 15 septembrie – 1 octombrie la secretariatele unităţilor de învăţământ, iar în cursul zilei de luni au fost afișate listele provizorii cu cei care vor beneficia de acest ajutor. „În acest an vor beneficia de programul «Bani de liceu» toți elevii care au depus dosar, toți încadrându-se în venitul minim de 150 de lei pe membru de familie. Este vorba despre un număr de 1.961 de elevi de liceu. Banii vor ajunge la copii în cel mai scurt timp după ce vor fi validate listele finale, după data de 9 noiembrie. Banii se primesc în funcție de numărul de zile din luna în care se țin cursurile”, a spus Ion Ișfan, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj.
Beneficiarii Programului naţional de protecţie socială ,,Bani de liceu” sunt elevii care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, este de maxim 150 lei, precum şi elevii care beneficiază de o măsură de protecţie ori aflaţi sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiţiei de venit. O altă condiţie pentru ca elevii să beneficieze de ajutorul financiar acordat prin programul social este ca aceștia să nu depăşească un anumit număr de absenţe pe lună sau semestru sau să nu prezinte corigenţe la sfârşit de semestru.

loading...
Loading...

Citește și

Spectacol caritabil pentru un tânăr de 21 de ani din Târgu Jiu. Mai mulți artiști vor fi prezenți

Luni 16 decembrie începând cu ora 19:00 Colegiul Național „ Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: