Aproximativ 2.000 de șomeri și-au prelungit șomajul cu un concediu medical

someri-tineri

Mii de șomeri intră în concedii medicale, unii dintre ei fiind mai apoi descoperiți „bolnavi închipuiți”, pentru a își prelungi perioada de șomaj. Anul trecut, de exemplu, aproximativ 2.000 de șomeri au beneficiat de concedii medicale, unii intrând și de mai multe ori în medical.

În cursul anului trecut, potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj, 1.847 de șomeri au beneficiat de 2.617 concedii medicale, cu ajutorul cărora și-au prelungit perioada de șomaj. Cele mai multe concedii medicale eliberate anul trecut au fost pentru boli obișnuite, iar în urma controalelor Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, unii dintre ei au fost „bolnavi închipuiți”. De la an la an, crește numărul șomerilor care preferă să intre în concediu medical pentru a beneficia de mai mulți bani. Lipsa locurilor de muncă și imposibilitatea de a-și asigura traiul, îi face pe unii dintre șomeri să apeleze la orice metodă ca să își prelungească perioada în care primesc indemnizația de șomaj de la stat. În luna ianuarie, 156 de șomeri au depus la sediul AJOFM Gorj 233 de concedii medicale, dintre care 198 pe boală obișnuită. „Când șomerul anunță AJOFM că este în concediu medical, indemnizația de șomaj este suspendată și se reia plata ei abia după ieșirea din concediul medical. Casa de Asigurări de Sănătate plătește pe această perioadă concediul medical. În cursul anului trecut am avut 1.847 de șomeri în concediu medical și 2.617 concedii medicale propriu-zise. Unii au fost și de mai multe ori în concediu medical. Concedii medicale pe diverse diagnostice: TBC, sarcină și lăuzire, îngrijire copil bolnav. Dar și boli obișnuite, cei mai mulți au intrat în concediu medical pe boli obișnuite, nimic grav. Din păcate, există și suspiciunea potrivit căreia unii șomeri nu au fost cu adevărat bolnavi. Aici intervine CJAS Gorj, care face verificări”, a spus Romeo Chiriac, șeful AJOFM Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Bărbat găsit MORT într-un apartament din blocul Turn – Târgu Jiu! FOTO!

În urma cu puțin timp pompierii s-au deplasat la blocul Turn din zona 9 Mai, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: