duminică , 16 februarie 2020 - 21:56

ARMONIZAREA SALARIALĂ în CEO. LIDER: Să NU se facă pe PILE!


Manu Tomescu cere ca echilibrarea salariilor în CEO să se facă transparent. Liderul sindical din zona Rovinari ar vrea ca șefii de secții, ateliere, cariere și linii tehnologice, și nu liderii sindicali, să împartă clasele de salarizare angajaților cu lefuri mici.

Administrația CE Oltenia are la dispoziție 24 de milioane de lei, bani ce vor fi cheltuiţi pentru a mai rezolva din problema discrepanțelor salariale în rândul minerilor şi energeticienilor. Liderii sindicali şi şefii companiei au decis, vineri, ca sumele să fie transmise fiecărei unităţi din CE Oltenia în parte pentru a fi daţi oamenilor cu salarii mici. “Eu încă mai sunt supărat că echilibrarea salarială nu se face an de an. Sper ca liderii sindicali să nu se mai ducă cu tabelele prin spate să facă promovări subiective, pe pile și interese. Nu poate exista o pace socială în CEO atât timp cât încă sunt discriminări salariale între angajați. Dincolo de o negociere a contractului colectiv de muncă, pentru o majorare salarială unitară pentru toți salariații, la fel de important e ca oamenii să aibă șanse egale la promovare și la salarizare”, a declarat liderul Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu.

Loading...

Citește și

Bombă în politică! Iordache a trecut la PSD, deocamdată fără funcție

În ședința BPJ-ului PSD Gorj, de joi seara, a fost anunțată trecerea fostului lider ALDE, …

3 comentarii

  1. Păi tu hahaleră vorbești de transparentă, când Bejenari ți-a dat tot timpul intre 3 și 6 clase mai mult decât nouă. Tu vorbești de șanse egale de promovare, când tu stăteai cu săptămână in Germania, dupa mașini, fiind pontat la serviciu de TC. Nu ai muncit toată viața ta, iar acum faci pe marele sindicalist cu 27 de membri. Dacă aș fi in locul lui Pisc, te-aș da afară. Numai da banii la ,,ziariști” să-ți scrie articole, că tu oricum nu pricepi nimic. Ai fost și rămâi nul și egal cu zero.

  2. „Este mai usor sa inseli oamenii decat sa-i convingi ca au fost inselati”. Asta spunea Mark Twain! Eu am vazut o multime de exemple cand oamenii cad usor in plasa vorbelor. Si o multime de indivizi care fac profit din…vorbe. Totodata am simtit pe pielea proprie ce inseamna sa spui adevarul oamenilor carora le e mai bine cu o minciuna frumoasa decat cu un adevar neplacut.
    Acum s-a creat un veritabil triunghi al minciunii format din segmente ale administratiei CEO, sindicatelor CEO si presei. Isi paseaza minciuna de la unii la altii, asteptand ca salariatii CEO s-o inghita cumva.
    Inselatoria nu se trateaza cu generalitati in stilul declaratiei date de acest lider(utila doar prin evocarea lipsei de transparenta si a clientelismului in acordarea salariilor) ci cu contracararea mecanismelor sistemice de discriminare. Ori liderii si acolitii lor sunt principalii beneficiari ai discriminarii. M-as bucura sa fie Manu Tomescu o exceptie, dar asta trebuie s-o probeze el personal!

    • Ca sa-i dam o sansa lui Tomescu trebuie sa citam una din cugetarile marelui om politic cu care sintem contemporani,d-l L.Dragneaaaaaa:” Eu cred ce spun eu!” Triunghiul minciunii despre care pomeniti exista,dar nu de acum! Avea alta forma dar acelasi fond decind erati factor de raspundere,stiati de el fara ca neaparat sa si faceti parte! Oricum doua din cele trei componente au aceiasi membrii,ma refer la vesnicii lideri si o parte buna din presa.Va disparea vreodata?Doamne fereste,vorba aia”cine sa mai apere drepturile angajatilor?” Aveti dreptate d-le Raut dar este tardiva pozitia care o aveti si discordanta total cu aceea avuta cind”erati la butoane”.Sintem aceeiasi si totusi altii ca toti romanii,cu doza obisnuita de placeri masochiste,singura care,nu-i asa,impinge tara pe noi culmi de progres si civilizatie! Sa auzim de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.