sâmbătă , 18 ianuarie 2020 - 16:51

Așa alegi ouăle proaspete pentru masa de Paște!


Fără ouăle pascale n-ar fi masă de sărbătoare. Află cum să le verifici prospețimea și care sunt condițiile care le prelungesc termenul de valabilitate!

Pentru a-ți da seama dacă un ou a expirat sau nu sau cum deosebești un ou deja stricat de unul bun, trebuie doar să-ți folosești simțurile, mai precis văzul și mirosul.
Trebuie să știi, de asemenea, că ouăle pot fi consumate în siguranță chiar și după data înscrisă pe ambalaj. Totuși, cum ne dăm seama de acest lucru? Ouăle care nu au fost ținute în frigider au un termen de valabilitate de la 7 până la 10 zile, în timp ce ouăle păstrate în frigider pot fi consumate într-un termen cuprins între 35 și 40 de zile.

Vopsește numai ouă proaspete!

Iată un truc (testul de plutire) pentru a vedea dacă ouăle de găină ssnt încă proaspete sau trebuie aruncate: umple un pahar cu apă şi pune oul în acesta. Dacă oul s-a scufundat complet, înseamnă că acesta este încă bun pentru a fi consumat.
În cazul în care oul nu se scufundă complet, înseamnă că acesta este încă bun, însă ar trebui consumat cât mai repede.
Dacă oul pluteşte în lateralul paharului, înseamnă că acesta este vechi şi trebuie aruncat imediat.

Cât timp se pot păstra proaspete

Ouăle pot rezista la frigider până la 6 săptămâni. Cel mai bine este să depozitezi ouăle în cartonul lor original pentru a păstra temperatura constantă.
Ouăle se păstrează la frigider pentru a reduce orice risc de salmonella. În schimb, ouăle proaspete, care nu au cuticule vizibile pe suprafața lor (sunt intacte), pot fi ținute și într-un mediu cu o temperatură constantă, care să nu fie mai mare de 21 de grade, cu condiția să fie consumate în maximum o săptămână.

sursa: clicksanatate.ro

loading...
Loading...

Citește și

Ceașca de sănătate: Vâscul, ceaiul minune al iernii

De zeci și zeci de ani, vâscul este o plantă apreciată pentru beneficiile pe care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.