Aşa am ajuns unde suntem

Când elitele unei ţări se dau la o parte şi, mai ales, când ele sunt date la o parte, locul lăsat liber va deveni, invariabil, culcuş pentru cei cu puţină minte, dar hotărâţi. Ei au ajuns deja acolo tocmai pentru că scaunul din capul mesei a fost lăsat gol.

Cel mai trist este când se nasc elitele, când ele cresc în acelaşi sens şi se dezvoltă ca atare şi se găseşte materialismul (plus nepăsarea şi invidia din noi) să le dea în cap. Elita e, ca să folosesc un termen la modă, decapată, din faşă, din pantaloni scurţi. Asta e nefericirea noastră. Şi mă gândesc aici la copiii cărora municipalitatea n-a avut banii necesari pentru a premia elevii din echipa de robotică de la CNET Târgu Jiu. Exemple de acest fel sunt cu nemiluita.

Aşa se face că încet, încet, în ansamblu, ne-am infestat cu bună ştiinţă de subcultură, mediocritate şi non–valoare, elemente care au substituit caractere în toate straturile societăţii.
Cei fără educaţie, demnitate, fără scrupule, hămesiţi de putere, ignoranţi până în măduva oaselor, au luat locul elitei iar România a ajuns pe mâna cocalarilor nazistoizi, a celor care parcă latră atunci când vorbesc. Sau, care scrâşnesc când scot pe gură sunete ce s-ar vrea de fapt cuvinte, când îşi uită vocalele-n gât sau când vorbesc de parcă au frâna-n dinţi, coerenţa limbii române fiind dealul pe care nu-l pot urca. Rezultatul e un gâfâit al gândurilor frânte în logică şi limbaj. Când întâlnesc un astfel de om, ori când îl văd la televizor, sau mai aproape, în cercul public de la noi, mă gândesc la faptul că aş putea să-l înţeleg, fără să-l dispreţuiesc, dacă ar vorbi prin semne.

E o realitate hâdă.

loading...
Loading...

Citește și

Tg-Jiul, ucis! Autor necunoscut?!

Când zonele/spațiile din proximitatea unui oraș sunt pline de diverși investitori, e semn că orașul …

Un comentariu

  1. „Vremea impostorilor” !Oamenii seriosi,cei cu demnitate,coloana vertebrala,profesionistii si cei care au invatat putina carte pe bune,nu cei care au trecut clasa ca „gasca prin apa” si-au dat repede seama (mai ales dupa 1995) ca e timpul pelagrei societatii romanesti,a repetentilor,a informatorilor,a activistilor de rangul 4-5 ai PCR,a tradatorilor de neam si tara cu grade,etc.Acestia din urma,au proliferat si-au facut fabrici de diplome pentru ca nu prea aveau carte si nici grade,iar acum asistam la o noua etapa,promovarea beizadelelor,a „prostituatelor”de ambele genuri,a jigodiilor care nu au mama,nu au tata si in primul rand nu au nici un Dumnezeu,cu toate ca la toate „evenimentele”,ii vezi inconjurati de popi!Cat despre „elite”,s-au orientat pe alte directii,cum ar fi familia,evolutia intelectuala ,umana si spirituala,etc. Cat despre „elitele” tinere,care sunt din ce in ce mai putune,deoarece „smecherii” au distrus invatamantul romanesc(acum facebook-ul e „noua scoala”!),traiesc foarte bine,angajati la multinationale si fug ca dracul de tamaie de slujbele „la stat” si de politica,de unde oricand se pot alege cu „bratari” si cativa ani de puscarie,din cauza ca ar fi condusi de prosti,incompetenti,hoti si impostori,care se cred dumnezei!Dar stati linistiti,pentuca noi romanii am mai trecut de multe ori de-a lungul istoriei prin perioade extrem de grele(invazii ale popoarelor migratoare,jugul imperiilor,”fanarihoti”,etc. si tot am supravetuit,pe cand jefuitorii au pierit ca un fum,impreuna cu tot neamul lor de jigodii si cu averi cu tot…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.