Asigurări de răspundere profesională pentru membrii Directoratului CEO

CEO-sediul-nou-001

Membrii Directoratului Complexului Energetic Oltenia vor beneficia de asigurări de răspundere profesională. Potrivit legii, încheierea unor poliţe de asigurare profesională pentru membrii conducerii societăţilor pe acţiuni este obligatorie.

În acest sens, Complexul Energetic Oltenia va organiza o licitaţie pentru atribuirea contractului de furnizare a serviciilor de asigurare, bugetul prevăzut în acest sens fiind de 263.506 lei fără TVA: „Asigurare de răspundere profesională a membrilor Directoratului. Tipul contractului şi locul de executare a lucrărilor, de livrare a produselor sau de prestare a serviciilor – Servicii de asigurare. Locul principal de prestare: S. C.E. OLTENIA S.A. – CEO EXECUTIV. Descrierea succintă a contractului sau a achiziţiei/achiziţiilor: În cazul societăţilor pe acţiuni, Legea nr. 441/2006 pentru modificarea şi completarea Legii 31/1990 privind societăţile, a introdus obligativitatea încheierii unei asigurări de răspundere profesională pentru administrator şi, respectiv, pentru membrii Directoratului. Aceasta prevedere a legii a fost preluată prin clauze contractuale prevăzute în contractele de administraţie ale membrilor Directoratului, de unde rezultă necesitatea încheierii unui contract de servicii având ca obiect «Asigurări de răspundere profesională». Valoarea estimată fără TVA: 263.506 RON… Durata contractului: 12 luni începând de la data atribuirii contractului / emiterii ordinelor de începere a serviciilor sau lucrărilor”, potrivit Complexului Energetic Oltenia.

Licitaţie pe 5 mai

Conform documentaţiilor Complexului Energetic Oltenia, pentru încheierea contractului de servicii cu o firmă de specialitate va fi organizată o licitaţie în data de 5 mai şi se va avea în vedere preţul cel mai scăzut. În momentul de faţă, potrivit structurii organizatorice a Complexului Energetic Oltenia, membri ai Directoratului sunt: directorul Diviziei Strategie Dezvoltare(Ion Petroniu), directorul Diviziei Financiare, directorul Diviziei Energetice(Aurel Medinţu) şi directorul Sucursalei Divizia Minieră(Daniel Antonie). Preşedinte al Directoratului este directorul general Laurenţiu Ciurel. Potrivit site-ului companiei, director Financiar Contabilitate este momentan Adriana Mirela Vâlceanu. Potrivit legislaţiei şi specialiştilor în domeniu, Asigurarea de răspundere profesională pentru funcţiile de administrator, membru al directoratului sau al consiliului de supraveghere este obligatorie prin lege (art.153¹² alin.4 din legea 31/1990 introdus prin art.I pc.106 din Legea nr.441/2006). Asigurarea de răspundere profesională acoperă prejudiciile produse societăţii, cât şi daunele cauzate terţilor în urma faptelor comise din neglijenţă, eroare, omisiune în exercitarea calităţii de conducere a persoanei/persoanelor asigurate (administrator, membru al directoratului sau al consiliului de supraveghere). Cel mai mare avantaj al încheierii asigurărilor de răspundere profesională este protecţia de care beneficiază compania în cauză, în situaţia producerii de daune sau prejudicii. Societatea poate obţine de la asigurător, cel puţin în parte, o sumă care să acopere rapid prejudiciul. Modelul asigurărilor de răspundere profesională pentru managerii de companii şi personalul din conducerea executivă a fost preluat în legislaţia naţională din cele internaionale, unde este aplicat cu succes, în vederea protejării companiilor. Toate companiile din România sunt obligate să încheie astfel de poliţie de asigurare de răspundere profesională pentru administratori, membrii Directoratului sau ai Consiliului de Supraveghere.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

Un comentariu

  1. Ca trebuie incheiate asigurari este OK. Problema este ca asigurarile trebuie platite din veniturile asiguratilor in speta a directorilor bsi nicidecum din veniturile societatii. Iar legislatia in domeniu este similara cu cea aplicata gestionarilor carora li se retine garantia din veniturile proprii si nicidecum din veniturile societatii. Dar manajementul cooperativist marca ciuma rosie, a mai pus de un tun (prejudiciu) in bugetul societatii. La multi ani cu esecutare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: