Asistent universitar MORT! Urcase pe Vârful Moldoveanu alături de studenţii lui!

El este asistentul universitar mort într-o prăpastie, în Făgăraş. Gabi urcase pe Vârful Moldoveanu alături de studenţii lui de la Geografie. A căzut chiar de pe vârf şi nu a avut nicio şansă de supravieţuire.  În vârstă de 28 de ani, Gabi Stănoiu era un pasionat de munte şi era asistent universitar la Facultatea de Geografie din Bucureşti. A plecat într-o excursie alături de studenţii săi pe Vârful Moldoveanu, dar şi-a găsit sfârşitul într-o prăpastie.

Salvamontiştii au povestit duminică, atunci când au coborât trupul lui Gabi de pe munte, că acestuia i-a căzut rucascul şi s-a aplecat să îl ridice. Atunci a alunecat, chiar de pe vârf, acolo unde erau nori şi iarba udă. Gabi a scăpat rucsacul şi l-a abandonat, dar cei din grup povestesc că s-a întors totuşi după el şi atunci a căzut.

Majoritatea erau echipaţi necorespunzător, iar unul dintre studenţi, speriat după ce asistentul s-a izbit de pietre, în prăpastie, a refuzat să mai coboare alături de ceilalţi. A stat singur toată noaptea într-un refugiu, până a fost salvat de salvamontişti.Un obişnuit al muntelui, Gabi Stănoiu era echipat corespunzător, dar cu toate astea a alunecat şi nu s-a mai putut face nimic pentru el. Studenţii săi au privit îngroziţi cum se prăbuşeşte şi au fost cei care au sunat la 112, dând alarma. Misiunea de salvare a grupului de 40 de oameni din care făcea parte Gabi Sănoiu a durat 12 ore, jandarmii montani şi salvamontiştii fiind chemaţi, unii dintre ei, de acasă, pentru a sprijini acţiunea. Un elicopter a fost de asemenea solicitat, dar nu a putut să acorde sprijin din cauza plafonului de nori foarte jos.

sursa. observator.tv

loading...
Loading...

Citește și

UPDATE: Victima INCENDIULUI transportă cu elicopterul SMURD! Starea sa este GRAVĂ! Foto

ISU Gorj a fost solicitat sa intervină în urmă cu puțin timp pentru stingerea unui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.