Atenție, elevi și profesori! Frauda la Bac, aspru pedepsită

profesori-bac2

Absolvenții clasei a XII-a și clasei a XIII-a au mai puțin de două săptămâni până când vor susține prima probă scrisă din cadrul Bacalaureatului. Reprezentanții Ministerului Educației le atrag celor care intenționează să promoveze acest examen folosind metode mai puțin „ortodoxe” că frauda va fi aspru pedepsită.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj, precum și celelalte inspectorate din țară, au fost deja informate cu privire la măsurile de precauție care vor fi aplicate la probele scrise ale examenului. „Mesajul este foarte clar: nu ne jucăm, avem oameni condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie şi fraudă la Bacalaureat. Trebuie să ne luăm măsuri de precauţie, şi anul trecut am transmis mesaje în acest sens. Din păcate, nu toată lumea înţelege. Aş vrea doar să îi rog pe cei care se gândesc că pot să se joace cu legea să se uite un pic să vadă cazurile identificate şi ce s-a întâmplat anul trecut: sunt oameni daţi afară din sistem, nu mai sunt cadre didactice, sunt oameni care au dosare penale, sunt oameni care au fost condamnaţi definitiv pentru corupţie sau fraudă la examene. Cred că este un subiect pe care este bine să-l tratăm cu toată seriozitatea şi să nu ne jucăm”, a spus Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale.
Elevii care vor intra în sălile de examen vor fi obligați să lase la ușă tot ceea ce ar putea să îi ajute să copieze. Nu vor fi acceptate în sala de examen telefoane sau orice alte aparate electronice. Fiecare sală de examinare, precum și sălile de corectare a lucrărilor vor fi supravegheate video.

loading...
Loading...

Citește și

Tudor Chirilă și Vama, cap de afiș la Festivalul Berii Târgu-Jiu

Evenimentele dedicate ediției din acest an au început luni și se vor încheia duminică, pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: