ATENȚIE gorjeni: Bonusul la Taxe și Impozite expiră la sfârșitul lunii!


Târgujienii trebuie să se grăbească dacă doresc să beneficieze de bonificația de 10% la plata impozitului pe clădiri și pe terenuri. Bonificația pentru plata cu anticipatie a impozitelor si a taxelor locale se acorda în cazul în care se achită integral impozitul datorat pe întregul an fiscal până la data de 31 martie. Bonificația se aplică pentru contribuabilii persoane fizice și juridice și se acordă pentru categoriile de impozite pe clădiri, teren sau asupra mijloacelor de transport.

Majorări de întarziere se aplică în cazul în care contribuabilul nu achită impozitul în termenele prevăzute de lege (31 martie, 30 septembrie) și se aplică începând cu prima zi ulterioară termenului de plată. Majoararea de întârziere este în cuantum de 1% per luna asupra sumei datorate de către contribuabil pentru care termenul de plată a expirat. Majorarea de întarziere se aplică pentru contribuabilii persoane fizice și juridice.
Daca se achită integral impozitul până la data de 31 martie (prima scadență) se oferă o bonificație de 10%. Neplata la termenele scadente atrage calcularea majorărilor de întarziere în cuantum de 1% pe luna sau fracțiune de lună începând cu ziua imediat urmatoare termenului de scadență și până la data stingerii sumei datorate inclusiv.

Loading...

Citește și

ARGUMENT privind crearea Centrului „Constantin Brâncuși” al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu

Moștenirea artistică lăsată de Constantin Brâncuși a intrat în conștiința umanității ca unul dintre reperele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.