Atenţie, IMAGINI ŞOCANTE!!! Localnicii din Crasna, îngroziţi: „Va veni o nenorocire mare”

serpi-crasna-002

Locuitorii comunei gorjene Crasna trăiesc de câteva săptămâni în panică, după ce sute de şerpi au invadat localitatea. Sătenii sunt speriaţi că ceva rău se va abate asupra comunei, judeţului sau chiar asupra ţării şi nu văd cu ochi buni zecile şi sutele de târâtoare care, spun ei, nu sunt un semn bun pentru a doua jumătate a acestui an.

serpi-crasna-001

Animalele mişună peste tot şi au intrat inclusiv în casele câtorva cetăţeni. În timp ce unii au început să se obişnuiască şi să nu se mai sperie atunci când un şarpe trece strada pe lângă ei, alţii au fost la un pas să sune la poliţie şi să alerteze autorităţile pentru a-i scăpa de şerpi. Aceştia nu sunt în general agresivi cu oamenii şi, dacă sunt lăsaţi în pace, nu dau semne că ar putea deveni periculoşi.

serpi-crasna-004

Cei mai mulţi şerpi pot fi văzuţi în preajma drumurilor, striviţi de roţile autovehiculelor

 

A intrat în casă peste el

Demult nu s-a mai întâmplat ca şerpii să fie în număr atât de mare, iar sătenii din Crasna care sunt trecuţi de prima tinereţe nu îşi aduc aminte să fi fost vreodată martori la asemenea fenomene neobişnuite. “Aşa ceva nu am văzut în viaţa mea. Am fost şi eu copil, dar nu am văzut în toată viaţa mea, de peste 60 de ani, câţi şerpi am putut să văd în ultima lună. Avem un vecin aici, care stă într-o casă bătrânească, şi s-a speriat de a fugit din casă, când s-a trezit cu şarpele peste el în sală, să intre în camera în care dormea. Ştiu că ei simt unde sunt vaci cu lapte, oi sau capre şi caută chestiile astea. Ştiu că erau oamenii bătrâni care povesteau că atunci când ies şerpii va fi cutremur sau va veni o nenorocire mare. Acum chiar că au fost mulţi şi nu ştiu ce se poate întâmpla. Sunt peste tot şi sunt unii cărora nu le este teamă de oameni şi vin tot mai aproape – nu mai fug. Am văzut unul ca pe mână lângă un pod, dar l-au luat de acolo. O veni vremuri grele, cine ştie, dar am trecut peste toate, om vedea ce o mai fi. Până acum au anunţat de mai multe ori că vine sfârşitul lumii, că nu ştiu ce se întâmpla şi nu a mai venit nimic. Oricând poţi să mori, trebuie să ai în vedere treaba asta, că o fi la sfârşitul lumii sau pe timp liniştit”, a declarat Toma Stoicoiu, din Crasna, pensionar.

S-au înmulţit şi în alte localităţi
Potrivit autorităţilor locale şi în alte zone a fost semnalată apariţia unui număr mai mare de şerpi decât în alţi ani. Este vorba de comunele Muşeteşti, Baia de Fier, Polovragi, Runcu, Stăneşti sau în oraşul Novaci. Un real pericol pentru locuitorii zonelor submontane sau cei care merg în zona de munte sunt însă viperele, de care cetăţenii sau turiştii trebuie să se ferească şi să nu încerce să se apropie de ele. Au existat destule situaţii când muşcătura de viperă a cauza moartea sau l-a trimis în comă pe cel muşcat, până la administrarea antidotului. Se ştie însă că spitalele sunt deficitare la capitolul aprovizionare cu ser antiveninos.

serpi-crasna-003

Se ascund sub căpiţele de fân

Fiind sezonul cositului, cei mai mulţi şerpi ies din desişuri şi păduri şi ajung pe câmpuri, în zonele locuite şi intră în gospodării sau se ascund sub căpiţele de fân. Salvamontiştii gorjeni îi avertizează pe cetăţeni să nu se comporte agresiv cu şerpii şi să îi îndepărteze de gospodării, fără să facă prea mult zgomot. Şerpii care vin în zona gospodăriilor nu sunt în general veninoşi, dar e bine ca cetăţenii să se ferească de ei. O parte a şerpilor intră sub grămezile de fân pentru a se răcori şi cineva care merge la munca câmpului poate foarte uşor să dea peste un şarpe, atunci când strânge fânul. Salvamontiştii au precizat că numărul mai mare de şerpi care ies din habitatul lor şi vin către alte zone poate fi cauzat şi de faptul că ultimele luni au fost mai ploioase şi au favorizat înmulţirea vegetaţiei şi a broaştelor, aducând cu sine surse în plus de hrană şi pentru reptile.

loading...
Loading...

Citește și

Din CLUBURILE târgujiene, într-un PUB din Anglia! Cum îşi clădeşte viitorul un ADOLESCENT din Gorj, doar cu CHITARA lui!

În urmă cu un an, a cântat în cluburile din Târgu Jiu. Piese rock şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: