Au așteptat ani de zile pentru a avea propria locuință

locuinte-sociale-(2)

64 de familii care se confruntă cu mari dificultăți financiare s-au mutat, ieri, la casă nouă. Aceste familii au primit locuințe sociale de la Primăria Târgu-Jiu, 64 de garsoniere fiind date în folosință în zona Artego, pe strada Ciocârlău.

Beneficiarii locuințelor sociale sunt persoane care se confruntă cu probleme financiare și care au depus cereri la Primăria Târgu-Jiu de mai bine de cinci ani. Ieri, aceste familii au primit cheile noilor locuințe și în curând se vor putea muta aici. Cele două blocuri de garsoniere au fost ridicate în zona Ciocârlău, în apropiere de fabrica Artego. „Este vorba despre două blocuri, garsonierele au fost date în folosință celor 64 de persoane titulare de contract. Blocurile sunt noi, moderne, construcția a costat 60 de miliarde lei vechi, bani și de la bugetul local și din fonduri guvernamentale. Oamenii sunt mulțumiți, așteptau de mult să aibă o locuință, sunt oameni cu probleme materiale, care nu își permit să cumpere o locuință, sunt oameni bolnavi. Primăria Târgu-Jiu va mai construi și alte locuințe sociale. De asemenea, anul acesta vor fi scoase la vânzare locuințele ANL, asta însemnând că vom putea să facem planuri pentru construirea altor blocuri”, a spus Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.

locuinte-sociale-(1)-Rata-Elena și Mihai Rață s-au mutat la noua casă

După ce au așteptat zece ani de zile, Elena și Mihai Rață, mamă și fiu, s-au mutat ieri în noua locuință. Familia Rață a primit de la Primăria Târgu-Jiu o garsonieră într-unul din blocurile sociale de pe strada Ciocârlău. Elena Rață suferă de cancer, iar fiul său de porfirie acută și polineuropatie, boli rare și grave. „Este o mare bucurie pentru noi că am primit această locuință. Avem casa noastră și am scăpat și de plata chiriei, căci unde am locuit până acum plăteam 500 lei chirie pe lună. Și eu și fiul meu suntem bolnavi, avem nevoie de ajutor pentru a ne face bine. Singurul nostru venit sunt indemnizațiile de handicap și am mare noroc cu familia mea, părinții și frații, care mă ajută când am nevoie”, a spus, cu lacrimi, Elena Rață.

Loading...

Citește și

Alocațiile, înlocuite cu vouchere!

Modul de acordare a alocațiilor de stat pentru copii ar putea fi modificat. Mai exact, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.