Au chiulit și își vor pierde banii

elevi-2

Elevii care obișnuiesc să absenteze vor suporta consecințele. Cei care uită să treacă pe la școală și beneficiază de bursa „Bani de liceu”, vor avea surpriza neplăcută ca la începutul noului semestru să rămână fără acest suport financiar. Astfel, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, toți cei care au peste 20 de absențe nemotivate vor pierde banii.

Potrivit inspectorului școlar general din cadrul ISJ Gorj, Ion Ișfan, la începutul lunii februarie se va face situația cu numărul absențelor înregistrate de elevi pe semestrul I și se vor lua măsuri în consecință. ,,Cei care nu vin la școală, în special elevii de liceu, cei care beneficiază de bursa «Bani de liceu», vor pierde aceștia bani dacă nu vin la ore. Dacă acumulează un număr de 20 de absențe nemotivate pe an școlar, pierd această bursă, care reprezintă un sprijin financiar important pentru multe familii”.

Venituri familiale mici, o condiție obligatorie

Programul ,,Bani de liceu” se adresează elevilor care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut pe membru de familie, realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului, este de maxim 150 lei RON, precum şi elevilor care beneficiază de o măsură de protecţie ori aflaţi sub tutelă sau curatelă în cazul respectării condiţiei de venit precizate. La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate de familie în ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului, cu excepţia alocaţiei de stat, alocaţiei suplimentare pentru familiile cu mulţi copii, burselor de studii, burselor sociale, precum şi altor ajutoare cu caracter social acordate elevilor.
Elevii vor beneficia de ajutorul în valoare de 180 de lei pe lună, pe tot parcursul anului școlar 2013-2014, inclusiv în perioada pregătirii și susținerii examenului de Bacalaureat, dacă nu absentează și nu au media scăzută la purtare în tot acest interval.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.