duminică , 21 octombrie 2018 - 22:27

Au furat peste 7 tone de GRANIT din Rânca!

La data de 22 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că persoane necunoscute, efectuează activități de extracție a agregatelor minerale (rocă granit) de pe un teren situat pe raza orașului Novaci, ZTM Rânca, fără a deține permis sau licență.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliției Orașului Novaci, care a depistat în trafic, DN 67 Novaci, o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 51 de ani, respectiv o autoutilitară condusă de un alt bărbat, de 41 de ani, ambii din localitate, care erau încărcate cu piatră granit, pentru care nu dețineau acte de proveniență sau transport.

Din cercetări s-a stabilit faptul că cei doi bărbați ar fi efectuat săpături manuale, pe terenul aparținând Obștii Cerbul Novaci, în zona DN 67 Rânca, de unde au încărcat și transportat cantitatea de 7.540 tone de piatră granit.

Cantitatea de piatră a fost ridicată și predată, reprezentantului Obștii Cerbu Novaci.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor efectuarea de activități miniere, fără permis sau licență și furt.

loading...
Loading...

Citește și

Europa lovită de două valuri de aer polar în urmatoarele zile. Frig arctic în România

Potrivit meteorogilor, începând de marți, 23 octombrie, vremea se va răci în cea mai mare …

Un comentariu

  1. Abia acum a aflat politia ca novacenii fura piatra ? Au intrebat politistii vreodata de sanatate pe zecile de bisnitari de piatra care au la poarta , pe trotuar la vanzare sute de paleti cu piatra de placat furata din Ranca la pretul de 500 de lei jumatatea de palet? Sau oamenii legii sunt si ei oameni care au curtile si casele placate cu piatra verde de Ranca?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.