duminică , 20 octombrie 2019 - 12:34

Au înșelat zeci de primari din țară cu MII de EURO!

daniela-bersu-ANI

• Gorjenii care se dădeau inspectori ANI, trimiși în judecată

Gruparea formată din cinci tineri din Târgu Jiu şi Cluj Napoca care a înşelat 23 de primari din Sălaj şi alţi primari din alte judeţe a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Cei care erau arestați preventiv au fost trimiși acasă și au făcut Crăciunul la domiciliu.

 

Înainte de Crăciun, trei dintre membrii grupării au fost eliberați din arestul preventiv. După ce solista de muzică populară Daniela Berșu din Gorj şi Ion Matei Glăvan au fost mutaţi din arestul IPJ Sălaj în arest la domiciliu, și Cătălin Petrişor Catrinoiu a petrecut Crăciunul la domiciliul său din Cluj Napoca. Ceilalți doi gorjeni, Vasile-Lucian Boian şi Cătălin Adrian Ionescu, au fost arestați la domiciliu, în Târgu Jiu.

Catrinoiu, judecat pentru 23 de infracţiuni

l-boianCei cinci tineri au fost trimişi în judecată, iar, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului, Cătălin Petrişor Catrinoiu, va fi judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la tentativă la înşelăciune (23 de infracţiuni) şi constituirea unui grup infracţional organizat; Vasile-Lucian Boian, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunile de înşelăciune (5 infracţiuni), complicitate la tentativă la infracţiunile de înşelăciune (18 infracţiuni) şi constituirea unui grup infracţional organizat; Cătălin Adrian Ionescu, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunile de înşelăciune (7 infracţiuni), şi constituirea unui grup infracţional organizat; Ion Matei Glăvan, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunile de înşelăciune (4 infracţiuni) şi constituirea unui grup infracţional organizat; şi Daniela Bersu, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunile de înşelăciune (7 infracţiuni), şi constituirea unui grup infracţional organizat. De asemenea, calitatea de inculpat în dosar o au şi cele două firme prin care s-au săvârşit înşelăciunile: SC Programul pentru Sporirea Capacităţii Administrative SRL, sediul în mun. Bucureşti, reprezentată legal prin Catrinoiu Cristian Ovidiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunile de înşelăciune (23 de infracţiuni) şi constituirea unui grup infracţional organizat; şi SC Centrul pentru Activitatea Avertizorilor de Integritate SRL, sediul în Bucureşti, reprezentată legal prin acelaşi Catrinoiu Cristian Ovidiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunile de înşelăciune (23 de infracţiuni) şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Prinși în flagrant

Falşi inspectori de integritate au convins primari din mai multe judeţe să semneze contracte multianuale pe mii de euro, sub pretextul implementării unui „sistem informatic integrat”. Afacerea lor a fost stricată de un primar din Sălaj, care și-a dat seama de escrocherie. Astfel, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au prins în flagrant un „inspector de integritate” în timp ce încerca să facă o nouă victimă: primarul comunei sălăjene Vîrşolţ. „Au sunat la primărie joi, 19 noiembrie, cam pe la 11.40. S-au recomandat că sunt de la Bucureşti, de la ceva agenţie care avea cuvântul integritate în titlu, şi au transmis o notă telefonică. Deşi angajata primăriei a insistat să spună cine este, persoana de la celălalt capăt al firului nu şi-a dezvăluit identitatea. După câteva minute, am primit un fax de pe un număr de Cluj – deşi ei spuneau că sunt din Bucureşti – pe care nu se putea distinge cine semnează”, explică primarul din Vîrşolţ, Breda Lajos, motivele pentru care a devenit suspicios, scrie Adevărul de Zalău.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: