sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 20:06

Au nevoie de șase ambulanțe noi

marinica-niculescu--

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj va primi, până la sfârşitul acestui an, încă 6 maşini de intervenţie, necesare desfăşurării în condiţii bune a activităţii, mai ales că multe dintre maşinile deţinute de instituţie au o vechime mare şi nu mai fac faţă solicitărilor.

Peste jumătate dintre maşinile din parcul auto au deja rulate distanţe de peste 500.000 de kilometri şi urmează să intre în reparaţii capitale. Instituţia a mai primit anul acesta o ambulanţă nouă, urmând ca până la sfârşitul anului să mai primească 6. „Avem un număr de 35 de ambulanţe pentru cele şase substaţii şi pentru staţia centrală de la Târgu-Jiu. Acum, în toamnă, ni s-a repartizat o ambulanţă, din lotul de 35 câte au fost pentru toată ţara, şi până la sfârşitul anului se vor mai repartiza în ţară 140 de ambulanţe, din care noi am cerut 6 pentru judeţul Gorj. Am cerut ambulanţe de tip B şi C, am cerut cel puţin una de tip C, care este cea mai dotată. Majoritatea ambulanţelor au rulat peste 500.000 de kilometri, sunt cazuri şi cu 700.000 de kilometri”, a declarat Marinică Niculescu.

Posturi de medici, scoase la concurs

De asemenea, vor fi scoase la concurs şi 4 posturi în cadrul instituţiei, două fiind de medic. „Vom scoate la concurs două posturi de medic, unul de asistent şi unul la personal TESA. În total avem 14 medici, majoritatea la Târgu-Jiu, şi câte unul la substaţiile din Motru şi Târgu-Cărbuneşti. Ne-ar mai trebui doi medici, dar, deocamdată, organigrama nu ne permite, să vedem dacă putem obţine o suplimentare de posturi. Ne trebuie şi ambulanţieri, aproximativ 8 oameni, acum avem 73. Conform organigramei de acum, nu putem angaja decât doi medici, un asistent şi o persoană la TESA”, a mai spus managerul Serviciului de Ambulanţă Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Peștișani. Fuiorea, CONVINS că-l ÎNVIGE pe Pigui în alegerile locale

Fostul viceprimar al comunei Peștișani candidează din nou la primărie, de data aceasta, din partea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.