Au pierdut în fața colegilor cu medii de 2

elevi-admitere

• Au ajuns în etapa a doua cu medii peste 7 în timp ce colegii lor au intrat la liceu cu 2

Anul acesta procentul de promovabilitate al Evaluării Naționale, la nivelul județului Gorj a fost de 78,86%. Nu toți cei care s-au prezentat au reușit să obțină o medie care să le asigure admiterea la un liceu bun din județ, dimpotrivă, pentru unii dintre ei media de admitere nu a fost mai mare de 2,29. Chiar și așa, aceștia au reușit să fie admiși la liceu.

Opt dintre cei 2.728 de elevi înscriși anul acesta în sistemul educațional în vederea admiterii la liceu, nu au reușit, din diverse motive, să fie repartizați în prima etapă a admiterii. Aceștia au fost nevoiți să participe la cea de-a doua etapă, cu speranța că vor intra pe unul dintre cele câteva sute de locuri rămase libere în liceele din județul Gorj, ceea ce s-a și întâmplat. Toți cei opt elevi au fost admiși la licee din Târgu Jiu, Baia de Fier, Bâlteni sau Bustuchin. Toți cei opt elevi rămași nerepartizați în urma desfășurării primei etape a admiterii la liceu au avut medii cu mult peste cele ale elevilor cu cele mai mici medii de admitere care au ajuns la liceu în prima etapă. Astfel, cea mai mică medie cu care un elev a fost admis anul acesta la liceu în prima etapă a admiterii, în județul Gorj, a fost 2,29, în timp ce media cea mai mică la cea de-a doua etapă a fost 4,54, iar cea mai mare a fost 7,20, cu mult peste 2,29.

loading...
Loading...

Citește și

Petrecerea prețurilor tăiate la Shopping City Târgu Jiu

Târgu Jiu 16 ianuarie 2020 – Shopping City Târgu Jiu deschide sezonul reducerilor cu un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.