Au scăpat de măsurile preventive! Vezi despre ce primari este vorba

sorin-bucurescu_cmyk1

Primarii Sorin Bucurescu și Ion Gruescu au scăpat de măsura preventivă a controlului judiciar impusă în Dosarul „Ydail”. Cercetările în acest dosar nu au fost finalizate. 

Ancheta din așa numitul Dosar „Ydail” vizează modul în care au fost atribuite diverse investiții firmei fostului primar din Turceni, Ion Iordache. Anul trecut, anchetatorii au efectuat chiar și percheziții la domiciliile primarilor din comunele Slivileşti, Cătunele, Stejari, Aninoasa, Borăscu, Negomir, Bărbăteşti, Plopşoru, Rovinari (județul Gorj) și Melinești (județul Dolj). Primarii au fost aduși la audieri, luându-se și măsura reținerii. Toți cei zece primari sunt cercetați într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani, infracțiuni de corupție-dare și luare de mită și infracțiuni la legea societăților comerciale. Săptămâna aceasta, doi primari cercetați în dosarul „Ydail” au scăpat de măsura preventivă a controlului judiciar. Sorin Bucurescu de la Slivilești și primarul Ion Gruescu, de la Negomir au scăpat de controlul judiciar. „Soluția pe scurt: Admite plângerea formulată de petentul Gruescu Ion, împotriva ordonanţei nr.442/P/2014 din data de 02.06.2016 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Revocă măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpat. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu”, au decis magistrații Tribunalului Gorj. „Admite plângerea formulată de petentul Bucurescu Sorin, împotriva ordonanţei nr.442/P/2014 din data de 02.06.2016 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Revocă măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpat. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu”, scrie pe site-ul Tribunalului Gorj. De asemenea, și administratorul firmei Ydail, Doru Șandru a scăpat de controlul judiciar. Sentința instanței este definitivă.

Ce spun procurorii

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie – decembrie 2015, cei în cauză, folosindu-se de funcţiile pe care le ocupă, ar fi pretins şi primit diferite sume de bani pentru atribuirea şi derularea unor contracte de prestări servicii, precum şi pentru efectuarea de plăţi pentru lucrările efectuate de administratorii unor societăţi comerciale. Sumele de bani folosite drept mită sunt de aproximativ 400.000 de lei.

loading...
Loading...

Citește și

Mesaje de atenționare, pe trecerile de pietoni din Târgu-Jiu! Ce au scris polițiștii

În primele nouă luni ale acestui an s-au înregistrat peste 60 de accidente rutiere grave, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.