sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 5:27

Audierile de la CEO, făcute în prezenţa presei

Dian-Popescu-ALDE

Senatorul Dian Popescu i-a acuzat, într-o conferinţă de presă, pe directorii de la ANRE şi Transelectrica că au alte interese în defavoarea României şi favorizează anumite companii private. Acesta a mai precizat că ANRE se opune modificării legi energiei, care va salva CEO de la privatizare.

Senatorul ALDE, Dian Popescu, face acuzaţii grave la adresa directorilor ANRE şi a miniştrilor tehnocraţi despre care spune că execută ordinele liderilor Uniunii Europene, fără a ţine cont de interesele României. „Luni, în comisia raportoare de energie, a fost reprezentantul CEO. A fost un război între noi, Ministerul Energiei şi ANRE, pentru că s-a văzut clar că există în spate anumite interese. Am transmis ANRE-ului că nu pot invoca motive pentru care se opun la modificarea legislaţiei care salvează pe deplin CEO şi îl poziţionează acolo unde îi este locul în sistemul energetic naţional. Din păcate, miniştrii pe care îi avem în acest moment sunt miniştri veniţi de la Bruxelles, care speră să facă pe plac Uniunii Europene, unde speră să se întoarcă în toamnă. Sper ca luni să câştig războiul, împreună cu colegii mei din Senat. Vom avea ultima rundă pentru că îndeplineşte termenul de trecere tacită în plenul Senatului. Plenul Senatului este decizional”, a declarat senatorul.

Directorii ANRE, acuzaţi că favo­rizează companiile private

Popescu a mai spus că directorii ANRE favorizează anumite companii private, în care se duc să lucreze după ce pleacă din funcţiile ocupate la autoritatea statului. „Noi, în acest moment, importăm 300 de megawaţi pe zi, pentru că nu suntem capabili să adoptăm legislaţia, pentru că avem opoziţie din partea guvernului şi a unor reprezentanţi unor sectoare cum ar fi ANRE, Transelectrica, unde sunt interese de grup în defavoare României. O mare parte din directorii ANRE, care ar trebui să ţină cu statul român, după 4-5 ani de funcţionare la ANRE se duc să lucreze în companii private, pe salarii foarte mari. Asta îmi arată că aceşti oameni, pe parcursul muncii lor în ANRE, au creat beneficii acestor companii multinaţionale unde ei se duc directori”, a precizat Dian Popescu.

Audieri în prezența presei

Liderul ALDE a precizat că audierile de la CEO, care vor fi făcute de comisia de anchetă parlamentară, vor fi în prezenţa presei. „Chiar dacă în complex se grăbesc să ia o serie de decizii, transmit sindicatelor că vom face publice orice nereguli pe care le vom găsi. Mai mult decât atât, vom cere ca aceste audieri să fie făcute cu presa în sală, aşa cum am făcut la Roşia Montană. Vom cerceta şi de ce pleacă 600 de oameni din Minprest”, încheiat senatorul Dian Popescu.

loading...
Loading...

Citește și

Peștișani. Fuiorea, CONVINS că-l ÎNVIGE pe Pigui în alegerile locale

Fostul viceprimar al comunei Peștișani candidează din nou la primărie, de data aceasta, din partea …

Un comentariu

  1. Draga domnule Popescu , degrabă si încă dedimineata mare fan whisky! ANRE se opune modificării legislației, rasul câinilor lătrătoari in noapte? Pai cine a adoptat legislația, tanti Piri? Nu tu si colegii tai de banca? Ahaaaa, a venit campania electorală si trebuie sa latri si tu ceva! Bai dobitocule, tu citești vreodată ce declari? Pleacă miniștrii la Bruxelles, sa facă pe placul U E? PAI UE SUNTEM NOI,BETIVANE! Si cum se bate statul roman cu companiile private? Statul roman TREBUIE sa ÎNCURAJEZE companiile private, minte in devălmășie! Esti cu muuuuult mai prost decât mi-am închipuit vreodată ca poți sa fii! Lăsați tata alcoolul si tu si frate-tu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.