sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 9:43

Aurel Medinţu (CEO): „Avem cazuri în care expropriaţii din casele reconstruite de complex refuză să semneze recepţiile”

aurel-medintu-

Pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) a Complexului Energetic Oltenia a figurat şi un punct ce vizează încheierea unui contract de comodat cu Mitropolia Olteniei Arhiepiscopia Craiovei, pentru darea în folosinţă cu titlu gratuit a Bisericii Ortodoxe Corneşti.

Din spusele conducerii companiei, acest punct avea toate şansele să dispară din discuţie: „Am avut obligaţia să reconstruim biserica, după ce aceasta a fost expropriată din zonele miniere. Numai că au fost observaţii în legătură cu contractul de comodat, care nu era tocmai în regulă. Noi am construit-o dar nu am reuşit s-o transferăm, deşi avem toată deschiderea să dăm în folosinţa comunităţilor locale biserici, vetre de sat, cu titluri gratuite. Problema este că întâmpinăm obstacole privind promovarea documentelor”, a declarat unul din membrii Directoratului CEO, Aurel Medinţu.

Probleme

Acesta a mai precizat că există toate şansele ca acest punct să fie retras de pe ordinea de zi a şedinţei AGA: „Chiar am prezentat acest tip de probleme Consiliului de Supraveghere, cu menţiunea că aceste transferuri către comunităţile locale, aşa cum a fost şi cu terenul pe care s-a construit o creşă la Turceni, au fost respinse pentru că nu se pot face cu titlu gratuit. Aceste probleme există din cauza birocraţiei. Avem cazuri şi în privinţa caselor reconstruite. Sunt mulţi expropriaţi care locuiesc deja în casele reconstruite de companie, dar care nu vor să semneze recepţiile lucrării, găsind tot felul de motive pentru a mai cere ceva în plus. Aceste probleme necesită discuţii atât în CS cât şi în Directorat, fiindcă trebuie rezolvate”, a mai spus Aurel Medinţu.
Revenind la AGA de azi, pe ordinea de zi mai figurează şi aprobarea încheierii unui contract de comodat cu Consiliul Local Rovinari privind darea în folosinţă cu titlu gratuit a unor terenuri şi utilităţi din Vatra de Sat Vart – oraşul Rovinari.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: