sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 10:36

Aurel Medințu: Contractul cu sârbii a fost REZILIAT

aurel-medintu-

Directorul Diviziei Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia a anunțat că s-ar putea organiza o nouă licitație pentru exportul de cărbune.

Aurel Medințu a explicat motivele pentru care înțelegerea cu partea sârbă a încetat. Contractul cu sârbii a fost reziliat din cauza lipsei de capacitate a contractantului de a prelua cantitatea de cărbune. ”Noi am reziliat contractul și suntem în faza de a executa garanția de bună execuție. Nu vă pot spune ce valoare are, pentru că nu o cunosc. E o problemă tehnică pe care o duce la îndeplinire responsabilul de contract, care se află în Divizia Minieră și nu știu amănunte. Dacă vor fi solicitări, după părerea mea, se va desfășura o nouă procedură competitivă și, dacă sunt îndeplinite condițiile de realizare a unui contract, se va face o nouă procedură și un nou contract, noi având disponibil de cărbune care poate fi tranzacționat”, a declarat șeful Diviziei Energiei.

Cum funcționează CEO

Administrația CE Oltenia este preocupată de ce se va întâmpla cu producția de energie pe baza de cărbune, în următorii ani. Aurel Medințu spune că perspectivele sunt din ce în ce mai complicate. ”Încercăm să facem față tuturor turbulențelor, să încercăm să revigorăm și să creștem producția în semestrul doi, dar e din ce în ce mai complicat, pentru că, în permanență, costurile sunt mai mari. Complexul Oltenia funcționează, acum, la o producție în jur de 1600 megawați producție medie orară cu livrări de aproape 1500 de megawați putere medie orară. Sperăm, începând cu 1 iulie, în creșterea puterii medii orare, în așa fel încât să creștem veniturile companiei în a doua jumătate a anului. Sunt șanse ca veniturile să crească, deoarece studiem, analizăm, să vedem care va fi cea mai bună distribuție a grupurilor în funcțiune, începând cu 1 iulie”, a mai declarat directorul Diviziei Energie.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: