duminică , 19 ianuarie 2020 - 12:28

Aurel Medințu: Suntem într-un proces de consolidare, nu de risipă

aurel-medinti

Directorul Diviziei Energie afirmă că CEO a mers bine în a doua jumătate a lui 2013, însă mai are încă de acoperit din pierderile suferite în prima jumătate a anului.

Aurel Medințu a venit cu clarificări, după ce în presa centrală au apărut informații conform cărora CEO ar exporta circa 300 de Megawați/oră în Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova, Ungaria şi Serbia. Șeful Diviziei Energie din cadrul Complexului Oltenia spune că secretarul de stat din cadrul Departamentului pentru Energie, Maricel Popa, s-a referit, probabil, la faptul că cel mai mare producător de energie pe cărbune din România vinde energie electrică altor companii care o exportă mai departe. „Nu știu în ce context a vorbit secretarul de stat. Noi nu exportăm energie direct, nu avem contracte pentru așa ceva. Este posibil ca cei care cumpără energie de la noi să exporte”, a precizat Aurel Medințu.

Bonusurile salariale ale minerilor, discutabile

Complexul Energetic  Oltenia a livrat luni, în sistemul național, circa 1600 Megawați/oră. Colosul energetic a funcționat cu două grupuri la Rovinari, trei la Turceni, două la Ișalnița și cu unul la Craiova 2. Veștile sunt bune și pentru ultimele luni ale anului. „În luna august, CEO a produs peste un milion de Megawați/oră. În septembrie, cam la fel. În octombrie, peste un milion trei sute de mii de Megawați/oră. Luna noiembrie este tot una bună. Pentru anul 2014 avem contracte bilaterale asigurate pentru a funcționa la o capacitate de o mie Megawați/oră”, anunță directorul Diviziei Energie. Deși compania merge bine, Aurel Medințu spune că nu sunt șanse să fie atins ultimul pachet de performanță menționat în Contractul Colectiv de Muncă. Asta, pentru că CEO a avut de recuperat mult din pierderile suferite în primele luni ale anului. „Chiar dacă au crescut încasările, noi trebuie să acoperim prima jumătate a anului, în care am funcționat foarte slab, suntem într-un proces de consolidare, nu de risipă. Nu cred că se vor acorda facilitățile de anul trecut la sfârșit de an”, a mai declarat Aurel Medințu.

loading...
Loading...

Citește și

IN-CRE-DI-BIL! Fiul patronului cofetăriei din Tg-Jiu unde a fost filmat un șobolan pe perete, numit șef la Protecția Consumatorului Gorj!

Comisarul Constantin Milosteanu, fiul acționarului majoritar al Societății de Alimentație Publică Cofetării Patiserii VENUS SA, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.