Autoritățile i-au pus piedici patroanei din Crasna! Voia să construiască un restaurant la Brădet


În luna februarie, firma RALEXCONS SRL din Cărpiniș, comuna Crasna, condusă de Raluca-Maria Mihăilă, a solicitat autorităților din Petroșani să-i concesioneze 1000 de mp de teren din zona Brădet, pentru construirea acolo a unui restaurant. Autoritățile locale au respins solicitarea firmei din Gorj, care deține o pensiune faimoasă la Crasna și multe alte afaceri cu autoritățile din comuna de unde provine, asta după o deplasare a primarului și a consilierilor în zona respectivă. De altfel, cu șase ani în urmă, zona a fost reabilitată complet și s-a realizat aici un loc de relaxare care a costat 7 milioane de euro, o parte din bani provenind și de la bugetul local.

Un proiect de hotărâre inițiat în aprilie de primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi, prevedea concesionarea prin licitație publică a unei parcele de teren din zona Brădet. Este vorba despre o suprafață de 1000 de metri pătrați. Proiectul de hotărâre a fost inițiat după ce, în februarie, la primărie a ajuns o solicitarea pentru concesionarea acestei suprafețe de teren. Cererea venea din partea firmei din Gorj, RALEXCONS, administrată de Raluca Maria Mihăilă, aceasta derulând mai multe afaceri profitabile cu autoritățile din Crasna, de genul lucrărilor de deszăpezire, reabilitare, închiriere utilaje, realizare sistem de canalizare, societatea având și o pensiune la care s-a cazat și Ion Țiriac.

Solicitarea gorjencei nu i-a picat cu tronc decât primarului, deoarece o parte a consilierilor au tratat solicitarea la rece. Au spus că nu înțeleg demersul și că terenul format din mai multe parcele este prea mare. Unul a propus o deplasare în zona dorită de afacerista din Gorj pentru a înțelege mai bine proiectul respectiv, cerând totodată amânarea proiectului.
Mai mult, terenul de la Brădet a fost identificat, iar destinația zonei, conform Planului Urbanistic General este <<zonă de instituții publice și servicii>>, având funcții complementare admise, după cum se arăta în proiectul de hotărâre întocmit de municipalitate după primirea acelei adrese. Practic, se intenționa scoaterea la licitație publică a parcelei de teren, nu concesionare directă, dar proiectul a stârnit, pe bună dreptate, vii discuții în ședința Consiliului Local Petroșani de la final de aprilie.

Nu vor să mai strice zona!

Deplasarea s-a realizat dar a fost un fiasco pentru solicitanta din Crasna, proiectul fiind anulat, primarul anunțând că terenul nu va mai fi concesionat. ”Am fost împreună cu o parte a consilierilor la Brădet. Deocamdată nu mai scoatem la licitație nimic acolo, pentru că sunt niște chestiuni destul de delicate. Să vedem pe viitor. Oricum, suprafața aceea sigur nu o mai scoatem. Problema este că 1000 de metri este prea mult și nu rămâne loc de parcare. Am putea să scoatem o suprafață mult mai mică, dar deocamdată analizăm această problemă. Nu știu dacă vom mai face vreun demers în această zonă. Nu am vrea nici să stricăm zona”, a declarat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob–Ridzi, oprind planul de extindere spre județul vecin a firmei din Gorj.

De altfel, în anul 2012, odată cu reabilitarea centrului civic din Petroşani, s-au desfăşurat lucrări de reamenajare şi în zona de agrement de la Brădet, unde s-a reconstruit întreg spaţiul destinat relaxării. Proiectul a avut o valoare totală de aproximativ 7 milioane de euro, contribuţia din bugetul local fiind de 19,5 milioane de lei. Vechea cabană a fost demolată și nu a mai fost până acum construit altceva în loc.

Loading...

Citește și

Iată pe cine a vrut un partid să arunce în lupta pentru o primărie din Gorj!

Mariana Popescu, cetățean fictiv al municipiului Motru, și-a anunțat pe rețelele de socializare o candidatură …

3 comentarii

  1. Felicitari ! Putere financiara nu ca la cherciu isi mananca de sub unghie.

  2. tasu e un infractor a facut puscarie cat China.Nu se mai satura de afaceri nemernicii.

  3. “ …..i-a picat cu tronc DECÂT (😜😜😜😜) primarului! Neamu’ de-l iubește pe CASI! Semianalfabet, iondeion ! Mai “ faci “ presa, domnule Crețu? “ ……derulând afaceri PROFITABILE ( deszăpeziri, utilaje, turnuri gemene😂, minerit, metalurgie😛😀) cu autoritățile…” ! I-a spune-ne bai nene ziarist(😜😭😜😭😜) ce știi tu ca e o “ autoritate? Tare “ demers ziaristic” ! Face firma asta de toate, la o cifra de afaceri de 340.000 euro, cam cât un chioșc din piața mică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.