Autoritățile și proprietarul au scăpat de cabalina incomodă! Calul viu, mutat în cupa buldoexcavatorului, la groapa de gunoi a Gilortului!


Decizie fără precedent, luni, a autorităților locale din Brănești care s-au scăpat de calul care, în opinia lor, le-a făcut de rușine localitatea, aruncându-l la gunoi. Animalul a ajuns viu printre deșeurile aruncate de localnicii din Gilort la așa-zisa groapă, situată lângă cimitirul localității. În ceea ce îl privește pe proprietar, după ce respectivul s-a folosit din greu de animal acum a motivat la poliție că nu ia acasă calul bolnav, deoarece se teme pentru sănătatea copiilor săi.

După ce Gorj-Domino a relatat ieri că un cal bolnav, bătut de proprietar, a fost abandonat pe un câmp din satul Gilort, de o săptămână, fără să fie îngrijit de proprietar, autoritățile locale au percutat. Din păcate, nu cum se așteptau sătenii, ci au preferat să arunce animalul viu la gunoi. Martori ai evenimentului susțin că șoferul de pe microbuzul școlar ar fi primit ordin de la primarul comunei să rezolve ,,problema”, adică să folosească un utilaj al primăriei pentru a ridica calul și a-l muta mai departe de locuințe. Animalul legat a fost pus astfel în cupa buldoexcavatorului și mutat în acest mod 500 de metri mai încolo, în spatele caselor din sat. Locul ales, o groapă de gunoi ilegală a localității, realizată pe terenurile oamenilor.

Mai bine eutanasiat decât aruncat!

Calul a fost pentru a doua oară abandonat acolo, acum și de nepăsarea autorităților care au tratat anamalul ca pe un gunoi.
În ceea ce îl privește pe proprietar, respectivul s-a plâns prin sat că ar fi fost amendat în timp ce la poliție a declarat că nu-l mai interesează calul bolnav, nu-l aduce pe proprietatea sa deoarece i-ar pune în pericol copiii.
,,Au fost informate toate instituțiile abilitate, primăria, medicul veterinar și poliția în legătură cu acest cal din Brănești, care este bolnav. Proprietarul a motivat însă polițistului că și-ar îngriji animalul pe câmp, că nu l-a vătămat, dar a menționat că nu-l va lua acasă deoarece se teme pentru sănătatea copiilor săi. Calul nu poate sta în picioare, i s-a făcut tratament, iar, dacă nu răspunde la acesta, vor demara procedurile care se impun”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Andrei Lazăr.

loading...
Loading...

Citește și

Rotaru, Stan și Mosor își caută partid. UNPR și ProRomânia, recycle bin!

Unele dintre cele mai controversate personaje publice ale Gorjului își caută susținere politică, în această …

Un comentariu

  1. Doamne ai mila de ei

    protectia animalelor ce face in Gorj nu ia masuri,nu functioneaza nimic in tara asta rusine ptr.toti incepand de la proprietar care ia slujit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.