Avem un stadion! Ce facem cu el? Arena sportivă de 30 de milioane de euro, din centrul municipiului Tg-Jiu, E PUSTIE! Propunerea ȘOC a Clubului Pandurii către primărie!


Stadionul din Tg-Jiu, care a costat aproape 30 de milioane de euro, este pustiu, la o lună de la inaugurare, iar municipalitatea pare să nu aibă nici un plan în legătură cu administrarea spațiilor din interiorul arenei.
Consiliul Local Tg-Jiu abia a adoptat o hotărâre pentru realizarea unui studiu de oportunitate în vederea analizării cuantumului tarifelor de utilizare a spațiilor și terenului aferente stadionului și modalitatea de atribuire a acestora.
Clubul de Fotbal „Pandurii Lignitul” a transmis, la începutul acestei luni, o propunere Consiliului Local Tg-Jiu, privind utilizarea stadionului municipal, în schimbul ștergerii unei părți din suma de aproape 29 de miliarde de lei vechi stabilită, definitiv, de instanțele de judecată și aflată deja în executare, pe care municipalitatea trebuie să o plătească clubului de fotbal aflat în insolvență. În plus, clubul vrea ca legislativul local să-și reia obligațiile statutare de membru fondator, iar toate evenimentele sportive, care urmează să se dispute pe stadion să fie organizate de Clubul Pandurii.

Studiu de oportunitate

Deși au existat declarații, înainte de finalizarea lucrărilor la stadion, că acolo o să fie mutate două direcții importante ale Primăriei Tg-Jiu, cea de Patrimoniu și cea de Venituri, iar de unul din spațiile comerciale este interesat un celebru brand de fast-food, cu excepția unor partide anoste de fotbal și a parcării subterane, la stadion nu există nicio activitate, iar arena pare cufundată în uitare.
Primarul municipiului Tg-Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că în perioada următoare va fi întocmit un studiu de oportunitate care să stabilească modalitatea stabilirii cuantumului taxelor de utilizare, precum și modalitățile de dare în folosință, concesiune, respectiv, închiriere.
”Pentru administrarea spațiilor și a hotelului din cadrul stadionului, acum o lună de zile consiliul local a dat o hotărâre pentru realizarea unui studiu de oportunitate în vederea valorificării la maxim a acelor spații”, a declarat primarul Romanescu la Tele3.
Pe 22 octombrie, consilierii locali au adoptat o hotărâre prin care au aprobat întocmirea unui studiu de oportunitate, de către un evaluator autorizat, care să analizeze cuantumul tarifelor de utilizare a spațiilor și terenului aferente stadionului și modalitatea de atribuire a acestora.

Romanescu: Mai aveau puțin și ne propuneau să le dăm și hotelul și spațiile comerciale

La începutul acestei luni, Clubul de Fotbal Pandurii – Lignitul a transmis, o adresă, primarului Marcel Romanescu și consilierului Viorel Petcu, președintele de ședință, în această perioadă, al Consiliului Local Tg-Jiu, în care face o propunere cu privire la utilizarea stadionului municipal.
Astfel, administratorul special al clubului, Marin Golea, a precizat că, entitatea pe care o reprezintă este de acord ”să suporte toate cheltuielile efectuate de Consiliul Local – Primăria Tg-Jiu cu întreținerea Complexului sportiv Stadionul Municipal Tg-Jiu (teren 1,2,3 ș.a) în perioada 2014 – 2019 urmând ca acestea să fie reținute din suma stabilită în sarcina Consiliului Local de către Curtea de Apel Craiova prin Decizia nr.698/18.09.2019, în valoare de 2.861.747, 68 lei. Suma ce urmează a fi compensată va rezulta în urma determinării acesteia de către o expertiză contabilă”.
La prima vedere, pare că, clubul Pandurii îi face un favor municipalității, în sensul în care este de acord să fie scăzută suma cheltuită de primărie cu întreținerea terenurilor sportive, pe perioada celor cinci ani cât stadionul a fost în construcție, din cele aproape 29 de miliarde de lei vechi cât au stabilit instanțele că datorează Consiliul Local Tg-Jiu clubului de fotbal, reprezentând cotizații restante din calitatea acestuia de membru asociat, însă pretențiile clubului abia acum urmează.

Condițiile specificate de Clubul Pandurii, prin administratorul special Marin Golea, ar fi ”Reluarea de către Consiliul Local Tg-Jiu a obligațiilor statutare ca membru fondator al CS Pandurii Lignitul Tg-Jiu, prin desemnarea reprezentantului în Adunarea Generală a Membrilor Fondatori” și, în plus, ”toate evenimentele sportive care urmează să se dispute pe Stadionul Municipal Tg-Jiu, vor fi organizate de către Clubul Sportiv Pandurii Tg-Jiu care va achita, către Primăria Tg-Jiu sumele prevăzute în Hotărârea Consiliului Local nr.328/22.10.2019. Evenimentele vor fi organizate în urma unui program stabilit de către CS Pandurii Lignitul Tg-Jiu și aprobat de către Consiliul Local Tg-Jiu”.

Primarul Marcel Romanescu exclude o asemenea posibilitate.
”Primăria Tg-Jiu și consiliul local, în momentul de față, nu sunt în subordinea domnului Golea. M-aș bucura dacă toate aceste adrese ar fi însoțite, pe de o parte, de argumente, iar pe de altă parte, dacă domnul Golea le-ar face de unul singur și ar avea puterea să motiveze aceste lucruri. Nu eu iau o hotărâre cu privire la sumele pe care instanța le-a hotărât. Pe de altă parte, acea hotărâre nu este definitivă și irevocabilă. Vom vedea ce vor spune judecătorii la Înalta Curte de Casație și Justiție și, ulterior, vom vedea dacă această hotărâre rămâne definitivă și irevocabilă, urmând să o punem în aplicare. Mai aveau puțin și ne propuneau să le dăm și hotelul și spațiile comerciale și atunci CNI putea spune că a realizat stadionul din Tg-Jiu strict pentru domnul Golea sau pentru domnul Condescu”, a adăugat Romanescu.

DPP a făcut angajări. Pe pile!

Deocamdată, până la finalizarea acelui studiu de oportunitate și până la rezolvarea litigiului dintre Clubul de fotbal Pandurii și Consiliul Local Tg-Jiu, stadionul din centrul orașului rămâne pustiu.
Cel puțin până la finele lunii ianuarie a anului viitor, când se prefigurează că o să fie adoptat un regulament de administrare și funcționare, Stadionul de 30 de milioane de euro este administrat de către Direcția Publică de Patrimoniu, structură care nu a reușit nici măcar să implementeze un sistem modern de taxare în parcările publice din oraș. De altfel, DPP a angajat și cinci persoane pentru administrarea stadionului, mai exact trei șefi, pe pile, și doi muncitori. Unele surse susțin că unul din cei trei șefi este chiar consoarta șefului de la personal din cadrul DPP, amicul directorului Carmen Tătaru.

loading...
Loading...

Citește și

IN-CRE-DI-BIL! Fiul patronului cofetăriei din Tg-Jiu unde a fost filmat un șobolan pe perete, numit șef la Protecția Consumatorului Gorj!

Comisarul Constantin Milosteanu, fiul acționarului majoritar al Societății de Alimentație Publică Cofetării Patiserii VENUS SA, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.