AVERILE deputaților de Gorj! Cine e cel mai bogat

colaj-deputati

Deputații care-i reprezintă pe gorjeni în Parlamentul României nu se pot plânge de criză. Parlamentarii au proprietăți de invidiat, bani în conturi, mașini, bijuterii, tablourin dar și datorii.

Județul Gorj se poate lăuda că are reprezentare serioasă în Parlamentul României. În 2012, gorjenii au trimis, la București, opt deputați și trei senatori. Deputații din cele șase colegii ale județului nu stau, nici pe departe, rău din punct de vedere financiar. Camelia Kraibani poate fi numită, ușor, latifundiară, având în vedere numărul mare de terenuri pe care le are în posesie. Deputata de Motru  are, în total, unsprezece terenuri intravilane, agricole sau forestiere în judeţele Gorj, Mehedinţi, Argeş, Dolj, Caraş-Severin şi Ilfov, achiziţionate în perioada 1998-2009. Lui Kraibani nu-i lipsesc nici casele. Deţine un apartament şi spaţii comerciale în Motru, o casă de locuit la Leurda, un apartament în Bucureşti, cumpărat în timpul mandatului de deputat, în anul 2013, şi 3 apartamente în Republica Libaneză. Parlamentara deţine două autoturisme, un Volkswagen şi un Audi A4, dar şi bijuterii şi tablouri în valoare de 10.200 de euro.  Camelia Khraibani a reușit să strângă și ceva bani frumoși, pe care i-a depus într-un cont la Banca Libaneză. Este vorba de circa 55 de mii de euro. Din închirierea unor spaţii în Republica Libaneză, mai obţine 4000 de euro pe an.

Iriza: terenuri, mașini, bijuterii de mii de euro

Iriza

Nici deputatul din colegiul numărul trei nu stă rău, când vine vorba de avere. După Camelia Kraibani, Scarlat Iriza pare că ar fi următorul parlamentar în topul bogaților. Are terenuri de aproape 6 mii de metri pătraţi în Băleşti şi un teren intravilan de 2600 mp, în Târgu-Jiu. În 2012, şi-a mai cumpărat un teren agricol de 940 mp, plus încă o bucată de teren intravilan de 1500 mp în municipiu. Şi asta nu e tot, mai are 1800 mp de teren intravilan în comuna Leleşti. La capitolul locuinţe, deputatul din Colegiul numărul trei se poate lăuda cu o casă de locuit de 280 mp, în Târgu- Jiu şi o a doua casă de locuit, de 120 mp, în Leleşti. Iriza are în parcul auto personal 4 autoturisme: un Rover, din 2005, un Volkswagen Touareg, din 2005, un Ford Transit, din 2002 şi o Dacia Duster, din 2010. În timpul acestui mandat de deputat, adică în anul 2013, Scarlat Iriza şi-a cumpărat bijuterii de aur în valoare de 12 mii de euro. În plus, a acordat trei împrumuturi în nume personal către firmele: Iriza Gold- 13.500 de lei, Aziri SRL- 75.900 de lei, Autil Com- 300 de mii de lei. De la cele trei societăţi a încasat dividende, într-un an, de peste 100 de mii de lei. În 2012, a luat un împrumut de la BRD, în valoare de 45 de mii de lei, ce trebuie achitat până în 2017.

Weber: mii de metri pătrați de pădure

Weber

Deputatul din colegiul numărul doi, Mihai Weber, nu se poate plânge că este un parlamentar sărac. Deține două terenuri intravilane în Târgu-Jiu, în suprafaţă de aproape 1300 de metri pătraţi, 85.000 mp de pădure, în Ţicleni şi două case, în  municipiu. A împrumutat SC Pro Auto Logistics cu 180 de mii de lei,  firmă de la care a încasat şi dividende de 18.700 de lei.

Popeangă a pus bani la „ciorap”

vasile-popeanga

Deputatul din colegiul numărul cinci, Vasile Popeangă, are o casă, teren intravilan şi 2 hectare de pădure, în Leleşti, precum şi un apartament, în Târgu-Jiu. Şi-a pus la bancă, în două conturi, 68 de mii de lei, respectiv 31 de mii de lei, ultimul fiind deschis în 2013. Pe lângă salariul anual de parlamentar de peste 58 de mii de lei, a mai încasat alte 55 de mii de lei pentru activitatea didactică de la Universitatea „Constantin Brâncuşi”.

Mocioi: două apartamente

niculina-mocioi02

Colega de colegiu a deputatului Vasile Popeangă, Niculina Mocioi, a reuşit să-şi cumpere un teren de 300 de mp în Târgu- Jiu, de când este deputat. Deţine, în municipiu, două apartamente, unul obţinut prin donaţie, în 2013. Are două împrumuturi la bănci, unul de 33.600 de euro, iar altul, făcut în 2013, de 42 de mii de lei.

Rotaru, dator vândut la bănci

Razvan-Rotaru-deputat-PP-DD

Deputatul din colegiul numărul unu nu s-a pricopsit după ce a ajuns în Parlament. Răzvan Rotaru are un teren de 300 mp, concesionat în Târgu-Jiu, o casă de locuit de 245 mp şi două autoturisme, o Skoda şi un Volkswagen. Este, însă, plin de datorii la bancă. A făcut un împrumut, pe care să-l plătească până în 2027, în valoare de 43 de mii de euro şi un altul, ce trebuie achitat până în 2047, în valoare de 31.600 de lei.

Cupă: terenuri în Severin și Târgu-Jiu

cupa-finante-(4)

Deputatul Ion Cupă a scris în declarația de avere că deține două terenuri intravilane în Drobeta Turnu Severin și unul în Târgu-Jiu. Are o casă de locuit în Severin și un autoturism Volkswagen Jetta, din 2006. Parlamentarul a constituit un depozit bancar în lei, în care s-au strâns circa 52.000 de Ron și un alt depozit în valută, în care s-au adunat 10.000 de euro. Cupă are și datorii mari la bănci de peste 100 de mii de euro, plus 130.000 de lei.

loading...
Loading...

Citește și

LIDERUL PNL Gorj, VEŞTI pentru PRIMARI

Contractele semnate de edilii din judeţ pe Fondul de Dezvoltare și Investiții vor fi preluate …

3 comentarii

  1. Toti care scriu in declaratia de avere ca au datorii la banci, (au facut imprumuturi la banci ca sa spele bani negri obtinuti prin spagi). cazul este si al lui Cupa. A imprumutat aprox. 570.000 ron , a depozitat la banci si mai poate plati din salariul lui de parlamentar ratele la banci. Caz clar de ANI si DNA.

  2. Cupa nu stie nimic de rambursarile ilegale de TVA pe vremea cand era director la DGFP Gorj si nici nu au legatura cu miliardele cheltuite de el in campania electorala .Nici cu banii din conturi . Nici usturoi n’a mancat .

  3. SA VA MANANCE CANCERUL SI SA NU VA FACETI BINE CU TOTI BANI DIN LUME,PARCA ATI TRAI 500 ANI CA CIOARA,PRAFUL SI PULBEREA SA SE ALEAGA DE VOI OAMENI FARA CREIER.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: