AVERILE LIDERILOR FEDERAȚIILOR SINDICALE. Află aici ce case, conturi, mașini și venituri au sindicaliștii care au negociat cu administrația CEO în numele minerilor și energeticienilor


Liderii sindicali reprezentativi care au încheiat, la finele săptămânii trecute, un act adițional la CCM, după negocieri cu administrația CEO, nu o duc rău deloc la capitolul venituri și avere. O parte din aceștia, în special cei care dețin funcții în federațiile sindicale, au avut, pentru o scurtă perioadă, averile la vedere, astfel că, veniturile acestora nu se pot compara cu cele ale simplilor salariați ai companiei, totuși, au avut grijă să-și negocieze cu conducerea companiei ca deplasarea la congrese, consilii, simpozioane, alte ședințe organizate de confederații, federații și sindicate să se facă în regim de delegație, adică CEO să plătească.

Averile liderilor din „Univers”

Liderii de sindicat au fost exceptați de la depunerea declarațiilor de avere, după ce baronii sindicali din fruntea confederațiilor au făcut pressing agresiv, în anii trecuți, la politicieni până ce la modificarea legislației s-a considerat chiar abuzivă obligarea acestora să-și transparentizeze veniturile, așa că, de anul trecut aceștia nu s-au mai obosit să-și facă publice averile.
Trebuie menționat, de la început, că președintele SN Petrom – Energie, Gelă Ionescu și niciunul dintre liderii FNME, fie că e vorba despre președintele Dumitru Pîrvulescu, sau oricare alt membru al Biroului Executiv, nu și-a depus vreodată declarația de avere, cu excepția vicepreședintelui Nelu Roșca, obligat să facă acest lucru, până în 2012, de statutul de ales local la Motru.
Nici cei din FNSE ”Univers” nu și le-au actualizat, în cursul anului trecut, însă, în mare parte, averile acestora, cel puțin la capitolul imobiliar, au rămas aceleași, doar veniturile oscilând, între timp, în funcție de cine-i plătește, sindicatul sau compania energetică.


Adrian Marciuc, prim-vicepreședintele FNSE ”Univers” și lider al SME Jilț, deține, potrivit declarației din iunie 2015, două terenuri, în Motru și pe Clisura Dunării, la Ieșelnița-Mehedinți. Capitolul imobiliar e completat de o casă de 230 mp și un apartament, ambele în orașul Motru, și o casă de vacanță pe malul Dunării.
Marciuc avea, la momentul depunerii documentului, un autoturism Opel, 41.000 de lei în conturi, dar și datorii de peste 80.000 de lei. Liderul sindical încasa, lunar, 6.800 de lei de la CEO, unde era angajat ca inspector social.


Gabriel Căldărușe, lider SMEO și vicepreședinte FNSE ”Univers”, pare a fi un sindicalist sărac, întrucât nu are în proprietate case sau terenuri, ci doar un Volkswagen Passat nefuncțional. La capitolul financiar, însă Căldărușe stă destul de bine: i-a acordat unei persoane un împrumut de 34.000 de lei, dar, la rândul său s-a împrumutat la CAR 22.000 de lei. Potrivit declarației de avere din iunie 2015, acesta a avut un venit anual, ca angajat al CEO, de 45.447 de lei, la care s-au adăugat alți 13.000 de la federația sindicală. Trebuie spus că, în prezent, Căldărușe nu mai este salariat al CEO și este plătit de SMEO și FNSE Univers.
Pentru a avea o idee despre veniturile pe care le poate încasa un vicepreședinte ”Univers”, Aurel Nanu Mic, a încasat, 24.000 de lei, de la federația sindicală, potrivit declarației de avere de anul trecut.


Un alt lider important, Eugen Iovan, președintele SE Turceni, deține o casă, un apartament și cumulează venituri, din postura de economist la SE Turceni de 4.670 de lei lunar, la care se adaugă alți aproximativ 60.000 de lei, anual, de la sindicat și în jur de 20.000 de lei de la CAR Turceni.

Pisc – lider la avere


De departe, cel mai bogat lider sindical activ este Ion Pisc Scrădeanu, președintele Federației ”Energetica” și prim-vicepreședinte BNS. Conform declarației de avere depusă în urmă cu patru luni, acesta este proprietarul a cinci terenuri în Tg-Jiu și Logrești, al unei case și al unui apartament în Tg-Jiu și al unei case de vacanță. Pisc Scrădeanu deține în conturi aproximativ 240.000 de lei și a acordat împrumuturi de 25.000 de euro și 40.000 de lei. Liderul sindical are venituri anuale de 84.000 de lei, la care se adaugă o indemnizație de 2.500 de lei ca membru în CA la Asociația Națională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România.

Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

Un comentariu

  1. cretinul de Marciuc , mai bine ar pune ;la dispozitia minerilor Casa de vacanta de la Eselnita, e doar a lor din banii lor a construit,nesimtitul asta Casa de vacanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.