Avertismentul aberant al unui primar din Gorj la adresa unei subordonate, anulat de instanță!


O instanță a Tribunalului Gorj a decis la finalul lunii noiembrie să-i dea dreptate Vaniei Cioacă, femeia de serviciu a Primăriei Arcani, umilite de edilul local liberal și puse să presteze sarcini umilitoare pentru că nu era în grațiile primarului Aristică Coiculescu. Salariata a fost sancționată tot ea cu avertisment scris după ce opinia publică s-a revoltat de umilințele la care a fost supusă angajata, în comparație cu colegele ei de muncă din primărie. Femeia nu a făcut decât să posteze pe pagina sa de socializare unde este pusă să lucreze ea, și unde stau alte două salariate din primărie în timpul serviciului. Instanța de fond a decis însă anularea deciziei de sacționare primite de salariată și obligarea instituției publice de a-i plăti femeii cheltuielile de judecată.

Vania Cioacă, de 60 de ani, a fost determinate de șeful său să apeleze la instanța de judecată pentru a-și face dreptate, după ce salariat revoltată, aflată în pragul pensiei, a intrat în greva foamei pentru a atrage atenția autorităților în legătură cu hărțuirea de care a avea parte de la primarul Coiculescu. De altfel, i-a făcut edilului local o plângere penală pentru hărțuire, dosarul fiind în cercetare la organele abilitate.
Procesul a început în septembrie și s-a finalizat, la fond, la final de noiembrie. După primul termen, dosarul a rămas în pronunțare iar pe 28 noiembrie instața admite acțiunea și ,,constată nulitatea absolută a dispoziţiei de sancţionare nr.83 din 05.08.2019 emisă de primarul Comunei Arcani. Obligă pârâţii la plata sumei de 600 lei cu titlu de cheltuieli de judecată către reclamantă”. Sentința poate fi atacată cu apel dar pare greu de crezut că un alt complet va schimba hotărârea de la fond, ci doar va crește, cu siguranță, chetuielile de judecată pentru instituția publică.
Vania Cioacă le-a demonstrat, în același timp, colegilor săi de serviciu că au partizanat cu primarul împotriva sa, semnând în corpore referatul prin care edilul propunea acordarea unui avertisment scris pentru femeia de serviciu care nu încălcase în niciun fel legea ori fișa postului.

Reamintim că, acest conflict deschis de primarul Coiculescu împotriva Vaniei Cioacă are la bază o răfuială a edilului local cu soțul salariatei, pentru simplul motiv că omul ar fi susținut un alt partid politic. Este de remarcat însă că primarul PNL a partizant cu PSD, arătându-și susținerea pentru acest partid politic.

loading...
Loading...

Citește și

SDN Târgu-Jiu are un nou ȘEF. Cum REACȚIONEAZĂ Tudor

Inginerul șef Bogdan Chelaru i-a luat locul lui Ion Tudor, care a fost transferat la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.