Bairam printre MUNȚI DE GUNOAIE, la Rovinari. Primarul FILIP dă 157.000 de lei, fără număr! Bugetul orașului, o „LĂBĂREALĂ”!


La exact un an de când Robert Dorin Filip a fost ales în funcția de primar la Rovinari, orașul este sufocat de gunoaie, proiectele de lucrări, importante pentru comunitate, ”zac în birouri”, deși au fost plătite din bani publici, în schimb, edilul a suplimentat bugetul pentru ”Zilele orașului”, la 157.000 de lei.
O radiografie completă a situației în care Filip JR. a dus Primăria Rovinari, în primul an de mandat, a făcut-o chiar aliatul politic al acestuia, consilierul local social-democrat Eugeniu Staicu, economist cu experiență de zeci de ani în spate care a spus, printre altele, într-o ședință de consiliu local, că bugetul orașului e ”o lăbăreală”.

Orașul Rovinari, sufocat de gunoaie

La Rovinari, după primul an de mandat al primarului Robert Dorin Flip, nici măcar clișeul ”orașul va îmbrăca straie de sărbătoare, la finele acestei săptămâni” nu mai poate fi folosit. În loc să facă ”orașul să râdă”, Filip JR. îi face pe locuitori să strâmbe din naș, pentru că la fiecare câțiva metri îi încearcă o puternică senzație de vomă din cauza gunoiului neridicat de zile întregi și a mirosului pestilențial care emană din tot orașul.
În urmă cu nouă zile, pe 7 iunie, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Gorj au depistat în trafic, autoutilitara firmei Apă Canal Salubritate SRL, care presta serviciul de colectare a gunoiului pentru Primăria Rovinari, în timp ce transporta două tone de deşeuri menajere, fără a deţine copie conformă a licenţei de transport.
Astfel, societatea la care asociat unic este Consiliul Local Rovinari a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 9.000 de lei, iar ca măsură complementară, polițiștii au dispus suspendarea dreptului de a utiliza autoutilitara pentru o perioadă de șase luni și retragerea plăcuţelor cu numerele de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.
Primarul Filip JR., în loc să-l dea afară pe agentul său electoral, Romeo Alin Cimpoeru din funcția de director al ACS SRL, pentru situația creată, chiar în aceeași zi, inițiază un proiect, pe care-l vâră sub nasul consilierilor locali, pentru a cumpăra o autoutilitară nouă.
A doua zi, pe 8 iunie, într-o ședință extraordinară, Consiliul Local Rovinari, adoptă, cu votul a 13 consilieri, majorarea capitalului social al ACS SRL, cu suma de 180.000 de lei, prin aportul în numerar al orașului Rovinari, cu destinația achiziționării unei autospeciale de colectare, transport deșeuri municipale.


Cu alte cuvinte, în timp ce autospeciala Renault a ACS SRL, cu care se căra gunoiul din oraș, a fost trasă pe dreapta din cauza incompetenței directorului Cimpoeru și, în plus, societatea amendată cu 9.000 de lei, Filip JR alocă alți 180.000 de lei pentru a cumpăra altă mașină.

Bugetul pentru zilele orașului, suplimentat cu 90.000 de lei

De atunci orașul e îngropat în gunoaie, însă edilul Filip JR nu simte mirosul din biroul de la etajul 1 al primăriei, cu atât mai puțin după orele de program, din ranchul de la Botorogi. Totuși, ieri, agentul său electoral Cimpoeru și-a scos oamenii să strângă gunoiul cu buldoexcavatorul, pentru că, la finele săptămânii, e sărbătoarea orașului. Rovinărenii se plângeau că angajații ACS răstoarnă containerele cu gunoi, acesta era luat cu buldoexavatorul și încărcat în două TIR-uri, iar lichidul urât mirositor rămas în urma acestora dă senzația că orașul e o mare hazna.


Totuși, primarul Filip JR se pregătește intens pentru ”Zilele orașului”, manifestări care vor avea loc la finele acestei săptămâni. Atât de intens se pregătește încât a suplimentat bugetul pentru sindrofie cu 90.000 de lei. Hotărârea, inițiată de edil, a fost adoptată cu 12 voturi de către uneltele sale servile din Consiliul Local Rovinari, în ședința din 25 mai. Consilierii au fost de acord ca bugetul pentru zilele orașului să fie suplimentat de la suma de 67.000 de lei, la 157.000 de lei, doar vin soliști de elită.

„Ăsta nu e buget, e lăbăreală”

Jongleriile primarului Filip JR. cu banii publici ai orașului l-au scos din sărite pe consilierul Eugeniu Staicu, care, într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Rovinari, convocată de îndată, la jumătatea lunii trecute, nu s-a mai putut abține și a răbufnit: ”Ăsta nu e buget, e lăbăreală”, afirmație consemnată în procesul verbal al ședinței.


De fapt pe Staicu, președinte al organizației locale a PSD și aliat politic al primarului, l-a enervat un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe 2017, inițiat de Filip JR, în condițiile în care cu doar câteva săptămâni în urmă avusese loc o altă rectificare. Director economic al unei companii importante și economist de-o viață, Staicu a mirosit că lucrurile nu sunt tocmai în ordine cu rectificările bugetare repetate. ”Îl suplimentam cu 18 miliarde de la ultima rectificare de acum două săptămâni. Atât de bine l-am fundamentat. (…) De ce nu ați prins până acum cele 18 miliarde? (…) Acesta mai spune că latră de un an de zile să se prezinte situația lucrărilor/documentațiilor aprobate, băgăm bani în buzunar la proiectanți, dăm bani la consultant, la documentații tehnico-economice și pe urmă zac în birouri”, se menționează în procesul verbal al ședinței intervenția lui Eugeniu Staicu.
Rectificările bugetare din ultima lună au fost inițiate de primarul Filip pentru a satisface clientela politică, rudele și un agent electoral al său cărora le-a înființat firme în subordinea consiliului local și, implicit, posturi de directori…

Loading...

Citește și

SUSPICIUNE DE CORONAVIRUS ÎN GORJ! CLĂDIREA UNIVERSITĂȚII ”C. BRÂNCUȘI”, EVACUATĂ! UNEI STUDENTE I S-A FĂCUT RĂU!

UPDATE: Studenta, internată la Boli Infecțioase! Medicul Larisa Panduru, din cadrul DSP Gorj, a afirmat …

6 comentarii

 1. Hotie si retardare-asta urmareste Filip la Rovinari. Se vrea jupan absolut peste tot.Daca vipera e ladata va otravi tot.

 2. La fel face si Popescu la Dragutesti .doar e tot de la ALDE . S.a apucat de gard la camin .a castigat alegetile si l.a lasat neterminat . Niciunul dintre ei nu isi respecta promisiunile .

 3. IN SFÎRȘIT POLITIA A ÎNCEPUT SĂ MAI APLICE ȘI LEGEA LA ROVINARI
  LEGEA TREBUIE APLICATA….
  PÎNĂ ACUM POLITIA ERA SRL UL LUI FILIP
  ERA DE NOTORIETATE LEGATURA DE AFACERI DINTRE COLONELUL BĂRBULESCU ȘI PRIMĂRIE
  NU PUTEM DE CIT SĂ FELICITĂM POLITIA CA APLICA LEGEA

 4. Matei,trai sa o vad si pe asta!pana mai anul trecut erai prietenul lui Filip acum esti la ordinele lui Staicu. Daca Staicu e vedeta asa mare(economist) de ce nu a fost capabil sa conduca o brutarie?? Este prea mare palaria pt el sa conduca o afacere?este invatat sa fure din afacerile cu primaria. Un incopetent tanjeste dupa functia de primar dar nici oamneii din Virt nu.l vor vota.

 5. Ca de obicei un articol bine documentat . Felicitari redactorului pentru curaj .

 6. Sa dus de rapa orasul asta gunoaie peste tot caini la fel nu fac nimic.
  Am auzit ca iar va redeschide depozitul de carbune praful de carbune lipsea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.