Bălăcăreala de la Gorj

mihaela-horvathAm impresia că presa din Gorj a fost luată în râs. Opinia publică a luat act de scandalul afacerilor de milioane de euro făcute în minerit, fiind informată în paralel şi numai „pe surse” despre cine şi cum va conduce în final CE Oltenia.

În primul caz, mi se pare că tehnocraţii au înscris pe tabela naţională de marcaj un punct, fiindcă au avut acum ocazia să demonizeze (din nou) politicienii. În mijlocul scandalului de care vorbesc este liderul PNL Gorj iar valoarea generală a contractelor încheiate în ultimii ani este de ordinul zecilor de milioane de euro. Bălăcăreala rezultată a dat „apă la moară” aşa-zişilor tehnocraţi.

În al doilea, consider că Bucureştiul a luat în râs jurnaliştii de la Târgu Jiu. Să detaliez: toate informaţiile vin „pe surse” iar la origine au tocmai ciripitul celor care sunt la vârful Energiei. Jurnaliştii au ţesut în jurul informaţiilor primite cu titlul de „neoficial”, povestea cu „directoratul schimbat la cererea consiliului de supraveghere”, pentru ca, ieri, întreg subiectul intens dezbătut şi bazat „pe surse demne de încredere” să fie spulberat. Practic, tot în culise. Cum ar veni, presa din judeţ a luat ţeapă fiindcă nimic din ce a relatat publicului consumator de presă nu s-a întâmplat: nu au fost schimbaţi directorii (poate că nu era cazul, cu toate bubele din cap pe care le au) şi nu a fost numit niciun conducător al CEO, care să fi fost şef în trecut şi la OPSPI. Cel puţin, aşa zic sursele…

Să transparetizăm transparentizarea în companiile de stat, zic.

Este de preferat ca în baza legilor acestei ţări, şefii portofoliilor din Guvern (care sunt plătiţi de contribuabilii ce preferă să fie şi bine informaţi) să facă publice planurile pe care le au în privinţa societăţilor care sunt încă ale statului şi în care muncesc mii de oameni.

loading...
Loading...

Citește și

Ne doare-n cur!

Iohannis. Klaus Werner Iohannis nu a făcut nicio crimă la Târgu Jiu. A venit doar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.