BANII către PRIMĂRII, aprobaţi, vineri la CJ. PNL, VOT-ÎMPOTRIVĂ


Consilierii liberali şi-au exprimat nemulţumirea legată de modul în care şefii judeţului au repartizat cotele defalcate din TVA și din impozitul pe venit către primării.

Ședința extraordinară a Consiliul Județean Gorj de la finele săptămânii trecute a fost una tensionată. În plen, rând pe rând, consilierii PNL i-au transmis şefului judeţului supărările. Victor Banța a declarat că bugetele locale nu au fost echilibate, ci dezechilibrate prin alocarea făcută. Liberalul a criticat că s-au alocat bani mulți la Turceni, Peștișani și Polovragi. Denisa Șuță a acuzat că sumele nu au fost împărțite după niște criterii clare. În sensul că unele orașe și comune au primit mai mulți bani decât municipiile. Și Gheorghe Grivei a acuzat că nu s-a ținut cont de problemele cu care se confruntă comunitățile locale. Și-a exprimat nemulțumirea că șefii județului nu au fost atât de darnici cu comuna Stănești, așa cum au fost cu Bustuchin și cu Schela. Stăneștiul a primit 2 miliarde de lei vechi, în schimb celălalte două câte 7. Gheorghe Orzan și-a exprimat nemulțumirea legată de faptul că municipiului Târgu-Jiu i-au fost alocate numai 12 miliarde de lei vechi.

ŞEFUL CJ: Am ţinut cont de UAT-urile care au de plătit cofinanţări la proiectele europene

Cosmin Popescu le-a explicat consilierilor PNL că a alocat fondurile în funcție de nevoile fiecărei localități în parte. Președintele Consiliului Județean Gorj a precizat că a ținut cont, în alocarea fondurilor, de proiectele europene pentru care edilii au nevoie de cofinanțări și de comunele care au în derulare investiții de introducere a rețelelor de gaze naturale. Cât despre municipii, Cosmin Popescu a amintit de sumele venite de la guvern pentru UATAA Motru. Consilierul județean PSD Mihai Prunariu, a adus în discuție excedentul de 39 de miliarde de lei vechi, care s-ar fi înregistrat la Primăria Târgu-Jiu, pe 2018.

loading...

Citește și

Weber, despre SITUAȚIA CEO: Ne-a trecut glonțul pe lângă ureche!

Liderul PSD Gorj atrage atenția că trebuie găsite soluții ca, pe viitor, CE Oltenia să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.