BANII către PRIMĂRII, aprobaţi, vineri la CJ. PNL, VOT-ÎMPOTRIVĂ


Consilierii liberali şi-au exprimat nemulţumirea legată de modul în care şefii judeţului au repartizat cotele defalcate din TVA și din impozitul pe venit către primării.

Ședința extraordinară a Consiliul Județean Gorj de la finele săptămânii trecute a fost una tensionată. În plen, rând pe rând, consilierii PNL i-au transmis şefului judeţului supărările. Victor Banța a declarat că bugetele locale nu au fost echilibate, ci dezechilibrate prin alocarea făcută. Liberalul a criticat că s-au alocat bani mulți la Turceni, Peștișani și Polovragi. Denisa Șuță a acuzat că sumele nu au fost împărțite după niște criterii clare. În sensul că unele orașe și comune au primit mai mulți bani decât municipiile. Și Gheorghe Grivei a acuzat că nu s-a ținut cont de problemele cu care se confruntă comunitățile locale. Și-a exprimat nemulțumirea că șefii județului nu au fost atât de darnici cu comuna Stănești, așa cum au fost cu Bustuchin și cu Schela. Stăneștiul a primit 2 miliarde de lei vechi, în schimb celălalte două câte 7. Gheorghe Orzan și-a exprimat nemulțumirea legată de faptul că municipiului Târgu-Jiu i-au fost alocate numai 12 miliarde de lei vechi.

ŞEFUL CJ: Am ţinut cont de UAT-urile care au de plătit cofinanţări la proiectele europene

Cosmin Popescu le-a explicat consilierilor PNL că a alocat fondurile în funcție de nevoile fiecărei localități în parte. Președintele Consiliului Județean Gorj a precizat că a ținut cont, în alocarea fondurilor, de proiectele europene pentru care edilii au nevoie de cofinanțări și de comunele care au în derulare investiții de introducere a rețelelor de gaze naturale. Cât despre municipii, Cosmin Popescu a amintit de sumele venite de la guvern pentru UATAA Motru. Consilierul județean PSD Mihai Prunariu, a adus în discuție excedentul de 39 de miliarde de lei vechi, care s-ar fi înregistrat la Primăria Târgu-Jiu, pe 2018.

loading...
Loading...

Citește și

Ce MĂSURI vor fi luate în viitorul BPJ al PNL Gorj. Ce ANUNŢĂ Pecingină

Vicepreşedintele liberalilor gorjeni afirmă că vor fi luate măsuri, în cadrul PNL Gorj, cu membrii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: