Banii de la guvern, împărțiți pe plan local: Bengești-Ciocadia nu a primit niciun leu!

inundatii-novaci-2014-(1)

Potrivit reprezentanților Prefecturii Gorj, banii de la Guvernul României, au fost împărțiți săptămâna trecută, în cadrul Ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență care a avut loc la sediul prefecturii. Din păcate, Primăria Bengești-Ciocadia nu a primit niciun leu momentan.

inundatii-novaci-2014-(7)

Astfel, au fost alocate 9 milioane lei (90 miliarde lei vechi) către Primăria Albeni, banii vor fi utilizați pentru refacerea podului rupt de viitură. Primăria Crasna a primit 400 mii lei pentru repararea unei porțiuni dintr-un drum județean și alte 750 mii lei pentru un alt drum județean afectat de inundații și alunecări, dar și 150 mii lei pentru alimentarea cu apă din comună, care a fost avariată de inundații. La Novaci a fost alocată suma de 550 mii lei pentru un drum comunal, la Alimpești – 150 mii lei pentru alimentarea cu apă, iar la Aninoasa – 150 mii lei pentru repararea unui podeț. La Baia de Fier au fost alocați 350 mii lei pentru un pod peste râul Galbenu, iar la Godinești – 150 mii lei pentru un drum comunal afectat de inundații. Primăria Polovragi a primit 200 mii lei un drum comunal, iar la Mușetești au fost alocați 150 mii lei pentru refacerea unui drum comunal.

Banii, folosiți pentru cheltuieli de urgență

primar-fasuescu

Autorităţile locale din comuna Polovragi vor folosi suma de 200.000 lei de la guvern pentru cheltuieli de urgenţă: reabilitarea podurilor şi podeţelor distruse de inundaţii. Autoritățile locale își doresc începerea cât mai repede a lucrărilor de reabilitare pentru ca oamenii să aibă acces către curţile caselor. Primarul Ştefan Făsuescu a precizat că mai este nevoie de o sumă mai mare pentru îndiguirea pârâului Târăia, afluent al Olteţului. „Guvernul ne-a alocat 2 miliarde lei vechi, întâi şi întâi vom trece la reabilitarea podurilor şi podeţelor distruse de viitură, ca oamenii să aibă acces către gospodării. Apa s-a retras de tot din gospodării, mai e pe albia râului, dar nu aşa de mare, lucrăm la drumuri, la îndiguiri, scoatem apa din fântâni, au venit cei de la ISU şi ne ajută. Trebuie să facem un  proiect pentru reabilitarea podurilor şi podeţelor, să vedem când vom demara lucrările, cât de repede vrem noi. (…) Am mai  avea nevoie de cât mai mulţi bani ca să facem îndiguirea cum trebuie, pârâul se întinde pe o lungime de circa 7 kilometri la noi la Polovragi, a mai fost îndiguită cu pământ, nu cu structuri rezistente din ciment”, a spus primarul din Polovragi.

Geogia: „Eu spun lucrurilor pe nume și deranjez uneori”

geogia-primar-bengesti-ciocadia-(1)

Deși a solicitat un ajutor de 500 mii lei de la Guvernul României, iar premierul Ponta i-a dat asigurări că va primi bani, Primăriei Bengești-Ciocadia nu i-a fost alocat niciun leu. „Am solicitat 5 miliarde lei vechi, dar până în prezent, nu am primit absolut nimic. Nu știu dacă vom primi. Am dus hârtii peste tot, la Prefectură, la ISU Gorj, mi-au cerut situații. Avem multe terenuri agricole inundate, grădini întregi, oamenii sunt supărați pentru că nu mai pot ajunge la terenurile pe care au plantat grâu. Acum alerg pe la sediul SGA ca să vină să îmi facă vadurile, a venit apa mare și a săpat malurile, iar oamenii nu mai au pe unde și cum să treacă la terenuri ca să își adune recolta. Eu spun lucrurilor pe nume și deranjez uneori, nu fac politică după culoare, fac politica oamenilor, căci ei m-au votat. Am nevoie de banii aceia, 5 miliarde lei vechi, pentru a repara niște punți și un drum, ca să nu se rupă. Trebuie refăcut și un dig. Nu știu dacă vom primi bani. Avem multe suprafețe de teren agricol distruse, oamenii sunt săraci, este munca lor. Țara noastră este bogată, dar nu are cine să o conducă!”, a spus Victor Geogia, primarul comunei Bengești-Ciocadia. Reprezentanții Prefecturii Gorj dau asigurări că și acestei primării îi vor fi alocate fonduri, însă nu acum.

loading...
Loading...

Citește și

Sesizări grave făcute de o gorjeancă la adresa unei firme din Târgu Jiu!

O gorjeancă sesizează prin intermediul paginii sale de socializare faptul că o firmă din Târgu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: