Banii pe POMENILE ELECTORALE, înapoi în bugetul local. Vezi ce fost primar trebuie să returneze UN MILION DE LEI!


Pomenile electorale oferite din banii publici electoratului din comună sunt ilegale. Asta a decis Curtea de Conturi, primăria s-a îndreptat în instanță cu acțiune în răspundere patrimonială împotriva fostului primar. Suma este uriașă și trebuie recuperată la bugetul local din averea fostului edil, după ce instanța va pronunța o soluție definitivă.

Mită electorală pentru tot poporul

Primăria Fărcășești a cerut Tribunalului Gorj angajarea răspunderii patrimoniale a fostului primar Dănuț Spiridon Bălu pentru mai multe sume constatate de Curtea de Conturi ca fiind cheltuite ilegal. Practic, inspectorii de conturi au descoperit, în anii trecuți, că pomenile electorale din banii publici au fost acordate de Bălu cu încălcarea legii, iar toate acțiunile inițiate de fostul primar împotriva rapoartelor Curții de Conturi au fost respinse definitiv.

 

În 2013, inspectorii de conturi au statuat că 915.000 de lei, reprezentând beneficii de asistență socială, au fost cheltuiți fără bază legală și au impus ca măsură recuperarea banilor la bugetul local. În anul anterior, an electoral, bineînțeles, primarul Dănuț Bălu cumpărase voturile locuitorilor comunei cu biberoane, pampers și pudră de talc pentru bebeluși, dăruite părinților acestora, cu o mie de lei pentru șomerii cu studii superioare,tinerii căsătoriți au fost cadonați cu electrocasnice, fier de călcat, cuptor cu microunde sau combine frigorifice, adolescenții au primit câte un laptop când au împlinit vârsta majoratului,iar bolnavii câte 1.500 de lei, indiferent de boală, și tot poporul excursii la Tg-Jiu, la teatru, și la Casa Poporului din București.
Paradoxal este că actualul primar liberal, Constantin Drăgoescu, cel care a inițiat acțiunea în justiție, era consilier local și coleg de partid cu primarul Bălu în vremea când au fost supuse aprobării hotărârile prin care au fost acordate pomenile electorale și pentru că s-a abținut la vot a fost exclus din PDL.

Turismul ecumenic plătit ilegal

Un alt control al Curții de Coturi, efectuat anul trecut, a scos la iveală alți bani publici aruncați pe pomeni electorale: 40.000 de lei pe excursii la mănăstirile din Gorj și la Prislop-Hunedoara. Bălu a plătit și servicii de publicitate media în valoare de 59.676 de lei, cu 16.300 de lei mai mult decât suma previzionată în buget.
Tot anul trecut, ca urmare a unei erori de funcționalitate a programului de plăți, Primăria Fărcășești i-a virat fostului primar Dănuț Bălu suma de 4.785 de lei, reprezentând plata concediului de odihnă. Cu toate că a încasat banii pe concediu de două ori, Bălu nu a dorit să restituie primăriei pe care a condus-o suma plătită din greșeală.
În aceste condiții, Primăria Fărcășești a pus în aplicare măsurile impuse prin deciziile Curții de Conturi și a cerut instanței de judecată antrenarea răspunderii patrimoniale a fostului primar Dănuț Bălu pentru suma totală de 985.411 lei.

loading...
Loading...

Citește și

GREII din SINDICATELE din CEO, PUȘI LA ZID înainte de începerea negocierilor pentru noul CCM

Constantin Crețan îi acuză pe liderii sindicali din CE Oltenia că nu au niciun fel …

2 comentarii

  1. Si cu toate aceste pomeni erectorale ( sic ) ai pierdut alegerile ? Prostovan mai esti mai nea Balule .

  2. Aceste hotărâri au fost votate de Drăgoescu când era consilier local, padurar si cioban de aia nu vrea sa recupereze bani de la consilierii si o sa ii recupereze de la oameni. Domnule Matei mai scrieti domne si de ce se intampla astazi nu istorie domnule rapoartele de care vorbiti au fost anulate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.