Bankwatch şi Greenpeace au încercat să facă dosar Complexului Energetic Oltenia!

termo-rovinari-(2)

• Nu există nicio procedură de infringement declanşată împotriva României

Este clar că luptătorii împotriva poluării de la Bankwatch şi Greenpeace joacă murdar. La sfârşitul săptămânii trecute, reprezentanţii celor două ONG-uri au intoxicat opinia publică cu informaţii cât se poate de neadevărate, anunţând, prin toate agenţiile de presă, că CEO a încălcat o directivă europeană privind extinderea carierelor din Gorj, fapt ce a generat declanşarea procedurii de infringement de către Comisia Europeană împotriva României. Nimic mai fals, anunţă conducerea companiei energetice din Gorj.

ONG-urile au încercat practic să „înfunde” CE Oltenia, agăţându-se de numărul de înregistrare al sesizării pe care Bankwatch şi Greenpeace au depus-o la Comisia Europeană, anunţând că acest „Caz de infringement este înregistrat la dosarul cu numărul 4239/2014 și a fost deschis pe 27 noiembrie 2014”.

Iritarea Bankwatch: înfiinţarea Oltenia Trading

Managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat: „Este dezinformare în proporţie de sută la sută! Este o acţiune a unei societăţi ceheşti, care se autopropune ca fiind împotriva poluării în România. Această societate a făcut o scrisoare la Comisia Europeană pentru care a primit un număr de înregistrare pe care l-a prezentat în presă ca fiind numărul dosarului de infringement, dar care în realitate nu are nicio legătură cu declanşarea procedurii. Asta se poate certifica după o minimă cercetare pe site-urile europene. Că şi-ar dori Bankwatch declanşarea acestei proceduri, pe care a şi cerut-o, asta e altceva. Au pus pe hârtie 10 rânduri, după ce au pierdut toate procesele cu noi, şi le-au depus la Comisia Europeană. Sigur că CEO este afectat de acţiunile celor de la Bankwatch. Avem clienţi care au încheiat contracte cu CEO, alţii care vor să încheie, dar în cazul în care o companie este suspectată de infringement, inseamnă nesiguranţă pentru aceşti clienţi. Nimic nu este întâmplător. Această societate, Bankwatch, s-a activat foarte tare după ce a apărut Oltenia Trading, firma CEO care va deveni frunizor al unor clienţi care până acum mergeau în altă parte”, a mai spus managerul companiei.

„Dosarul de infringement din partea CE este, de fapt, o scrisoare informală”

Iată ce mai transmite CE Oltenia printr-un comunicat de presă: „Numărul de înregistrare despre care ONG-urile Bankwatch şi Greenpeace susţin că aparţine unui dosar de infringement al Comisiei Europene împotriva ţării noastre privind carierele de lignit din Gorj este, de fapt, al unei scrisori informale pentru culegerea de informaţii şi eliminarea eventualelor neînţelegeri, pentru a fi evitată începerea procedurii de infringement, anunţă reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia. Bankwatch şi Greenpeace au iniţiat un număr de 16 acţiuni în instanţă, care au avut ca obiect suspendarea unor decizii pentru scoaterea definitivă din Fondul Forestier Naţional a unor suprafeţe de teren aflate în proprietatea privată a CE Oltenia, precum şi pentru defrişarea vegetaţiei forestiere de pe acestea. Dintre acţiunile înaintate, 15 au soluţii definitive şi irevocabile în favoarea CE Oltenia. Hotărârea Tribunalului Bucureşti din iulie 2014 nu este definitivă şi nu a fost comunicată CE Oltenia pentru a putea formula recurs. În continuare, există o serie de paşi ce trebuie urmaţi: statul membru are posibilitatea să-şi transmită observaţiile Comisiei Europene (ca răspuns la scrisoarea primită), iar Comisia Europeană dă un aviz motivat, dacă este de acord cu răspunsul primit de la statul membru. Dacă acesta nu se conformează măsurilor precizate în aviz, Comisia Europeană sesizează Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene pentru începerea procedurii”, se mai arată în comunicatul de presă.

loading...
Loading...

Citește și

Avem un stadion! Ce facem cu el? Arena sportivă de 30 de milioane de euro, din centrul municipiului Tg-Jiu, E PUSTIE! Propunerea ȘOC a Clubului Pandurii către primărie!

Stadionul din Tg-Jiu, care a costat aproape 30 de milioane de euro, este pustiu, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: