Bar ÎNCHIS și amendat de autoritățile municipale! Anchetatorii au găsit firma spânzuratului DJ Costeluș în spatele tejghelei


Caz fără precedent în orașul Motru, unde un local care a organizat recent petreceri de zilele îndrăgostiților funcționează de ani buni fără autorizație, deținătorul de facto al barului, Dănuț Venus Simionescu, gestionând prin interpuși trei firme pe care le-a folosit ilegal pentru administrarea unității comerciale.

În cauză, există deja un dosar penal în cercetare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru, anchetatorii depistând că Barul „La Academie” a fost gestionat prin trei societăți, una fiind condusă chiar de Constantin Luca, alias DJ Costeluș, salariatul unității găsit în vara anului trecut spânzurat în magazie, poliția constituind atunci dosar de moarte suspectă. La acel moment, Luca nu era însă doar ,,omul de bază” al lui Simionescu ci, în acte, chiar administratorul societății. Vineri, Poliția Locală Motru a depistat că barul, care funcționează pe cea de-a treia firmă realizată în incinta unei camere din fostul cinematograf, nu are autorizație de funcționare, primarul Gigel Jianu anunțând, luni, că s-a dispus oprirea activității localului și amendarea firmei, până la intrarea în legalitate.

În municipiul Motru, funcționează de un deceniu barul „La Academie”, care este unic în județ în privința faptului că, deși nu are documente de deținere a spațiului, pentru fostul cinematograf pe cale îl ocupă abuziv în oraș, totuși, desfășoară, de 10 ani, activități comerciale în incinta ,,Minerul”. Asta, fără a fi deranjat de autoritățile care nu au îndrăznit până vineri să ia taurul de coarne și să stopeze activitatea localului.

Trei Doamne și toate trei…

Pentru a funcționa, însă, fentând organele statului, afaceristul Simionescu Dănuț Venus, cel care conduce din umbră, de fapt, activitatea barului, a înființat, prin interpuși, în ultimii ani, trei firme.
Prima, KILTEC SRL, a funcționat până în urmă cu doi ani de zile, aceasta fiind trecută inițial în acte pe numele lui Simionescu, apoi, când au început primele probleme cu autoritățile, pe cea a unui salariat. S-a depistat recent că administrator al firmei KILTEC SRL, până la decesul acestuia, a fost chiar Constantin Luca, cel care în vara anului trecut a fost găsit spânzurat într-o magazie a barului, poliția constituind atunci dosar e moarte suspectă.
După decesul celui cunoscut drept DJ Costeluș, firma KILTEC a fost înlocuită cu SC SMILE BOWLING FACTORY SRL, firmă administrată de concubina lui Simionescu, Irina Coravu. A treia firmă apare pe firmament anul trecut, SC AKDM OCCASIONS SRL, aceasta fiind realizată pe numele lui Livia Elena Lupulescu, o nepoată a actualei concubine a lui Simionescu.
Numele celor trei firme apar într-o solicitare de documente transmisă de IPJ Gorj-Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, pe 10 ianuarie 2018, Regiei Autonome a Distribuției și Exploatării Firmelor Dolj, RADEF fiind cea care deține fostul Cinematograf ,,Minerul” din Motru. (foto document IPJ)

Proces la intimidare, cu Primăria Motru

Trebuie menționat că societatea cu numărul doi are acum o datorie spre Primăria Motru de 1500 de lei, din amenzi locale, iar fosta firmă, cea administrată de Simionescu apoi de spânzuratul Luca, una de 3500 de lei. A treia firmă a fost amendată și ea, chiar vineri, cu 1500 de lei.

În ciuda acestor debite, Simionescu având prin cele două firme cu interpuși datorii totale către autoritate de 5000 de lei, acesta a inițiat, anul trecut, un proces cu Primăria Motru, încercând să forțeze mâna autorităților ca firma a doua să obțină autorizație de funcționare.
Firma SMILE BOWLING FACTORY SRL a dat, mai exact, în septembrie, în judecată Primăria Motru încercând să o oblige astfel să-i dea barului autorizație de funcționare. Fără documentele necesare, pe 9 februarie 2018, procesul a fost pierdut de firma reclamantă, instanța Tribunalului Gorj decizând respingerea acțiunii ca nefonată. Sentința de fond poate fi atacată cu recurs deși șansele de câștig sunt nule.

Firma 3, în camera 3 de dat filme în cinematograf

Simionescu, văzând că se strânge lațul și nici pe această societate nu poate obține autorizație de funcționare pentru barul care, trebuie menționat, funcționează nestingherit sub nasul autorităților de tot felul, înființează a treia firmă, SC AKDM OCCASIONS SRL, care funcționează, în mod incredibil, pe Bulevarul Trandafirilor la nr.10, camera 3, în municipiul Motru. Aici, la camera trei, este spațiul în care, în fostul cinematograf, ocupat abuziv de afacerist, era aparatul prin care se rulau filme în comunism.
Obiectul firmei cu numărul trei este ,,activități recreative și distractive”. Firma este înregistrată pe 26 mai 2017, administrator fiind Lupulescu Livia Elena, o nepoată a actualei concubine a lui Simionescu, cea care deține firma cu numărul doi pe care a funcționat barul. De altfel, Simionescu i-a făcut respectivei un contract de comodat prin care îi cedează, cu titlu gratuit, dreptul de folosință pentru sediul social și desfășurarea activității în imobilului situat în municipiul Motru, Bulevardul Trandafirilor nr.10, județul Gorj, în condițiile în care acesta nu are documente privind deținerea acestui spațiu. Mai exact, Simionescu găzduiește noua firmă și pe noul administrator în cinematograful deținut de RADEF Dolj. Ilegalitățile nu se opresc aici, Simionescu extinzând codurile CAEN ale noii firme, cu de la sine putere, privind două noi obiecte de activitate.

Consilierii locali s-au revoltat!

Ilegalitățile făcute de patronul barului ,,La Academie”, localul preferat de tinerii orașului, aici organizându-se diverse petreceri tematice, ultima fiind de Dragobete, au fost discutate în CL Motru de către consilieri, încă de anul trecut. CL face chiar o informare în scris legat de aceste aspecte, în martie 2017, către autoritățile publice, cerând luarea unor măsuri cu localul care ,,strică tinerii orașului”, aici fiind făcute petreceri gen striptease. Asta dar și alte diversele party-uri tematice la care au acces și minori. Autoritățile nu îndrăznesc să intervină și pentru că soțul șefei Serviciului de Autorizări, din cadrul Primăriei Motru, Angela Văduva, avocat de profesie, îl apără pe Simionescu în procesele cu Primăria Motru, pe una dintre societăți. Deși în cauză apare conflictul de interese, soția avocatului fiind cea care eliberează autorizațiile de funcționare în primăria municipală, verificatorii sunt ținuți la distanță.

IPJ Gorj nu stă de șase! Dosar penal pentru trei infracțiuni

IPJ Gorj-Serviciu de Investigare a Criminalității Economice, în urma mai multor semnale primite de la societatea civilă chiar Gorj-Domino sesizând de la multe ori ilegalitățile de ,,La Acedemie”, inițiează primele cercetări, constituind un dosar penal. Mai exact, la începutul lunii trecute, IPJ Gorj face o adresă către RADEF Dolj prin care aduce la cunoștința acestei instituții că se efectuează cercetări în dosarul penal înregistrat sub numărul 1174/P/2017, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru. Mai mult, RADEF este înștiințată că, în acest dosar se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, cu privire la modul de autorizare și funcționare a unor sedii de firme și puncte de lucru în incinta Cinematografului Minerul situat în Motru pe Bulevardul Trandafirilor nr.10, jud Gorj și îi solicită Regie diverse documente.
RADEF este întrebată dacă între aceasta și Simionescu Venus Dănuț și cele trei firme au existat relații contractuale, societățile fiind enumerate, solicitându-se în copie certificate conform cu originalul. Se mai cer contractele încheiate, documentele de reziliere și toată corespondența purtată cu Simionescu dar și cu firmele respective. Se mai solicită, de asemenea, și adresa remisă de RADEF cu nr.6372 din 13 octombrie 2016 având titulatura ,,act adițional” cât și adresa nr. 6099 din 29.06.2016 transmisă RADEF de către Dănuț Simioneascu cât și copii după registrul de intrări ieșiri. Asta deoarece anchetatorii au informații că acel act adițional ar fi fals.

Poliția Locală Motru, trezită de IPJ

După toate aceste demersuri făcute de CL, de angajații primăriei, de IPJ Gorj, Poliția Locală Motru intervine și verifică barul ,,La Academie”. După prima verificare eșuată, polițiștii constată că firma cu numărul trei, pe care funcționează localul, nu are autorizație de funcționare, și o amendează cu 1500 de lei. Trebuie spus că, în ianuarie Poliția Locală Motru, alături de reprezentantul primăriei, a mai făcut alte două controale la bar. Prima dată a constatat că administratorul nu este în localitate iar a doua oară că firma funcționează în camera nr.3 de la etaj, când de fapt barul își desfășoară activitatea la parter pe o suprafață de peste 200 de mp.

Primarul a rupt pisica și a oprit activitatea barului!

Luni, primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, a declarat că, urmare a ultimului control la barul ,,La Academie”, activitatea societății a fost oprită, până la intrarea în legalitate. „Personalul primăriei cu atribuții de control au fost, au verificat barul și au dispus închirea până la intrarea în legalitate, adică a obținerii autorizației de funcționare. S-a mai aplicat societății o amendă contravențională cu o măsură suplimentară de sistare a activității până la obținerea autorizației de funcționare deoarece firma a înaintat documentația pentru obținerea autorizației dar nu o are în prezent. Amenda a fost de peste 1000 de lei, ca primă măsură, dar vor urma și alte proceduri conform legii”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.
Localnicii se tem însă că deciziile autoritățile vor fi ignorate de Simionescu, cerând și altor organisme de control să vină să verifice localul care, cu siguranță, în aceste zile, va funcționa tot nestingherit și cu porțile deschise.

loading...
Loading...

Citește și

Un bărbat drogat și-a băgat soția însărcinată în spital, după ce a bătut-o cu levierul

O femeie de 29 de ani, din comuna Bălănești, însărcinată în opt luni, care a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: