Bărbat din Căpreni, salvat din fântână de localnici


Pompierii gorjeni au fost chemați, joi seara, să salveze un bărbat de aproximativ 50 de ani, căzut într-o fântână, din comuna Căpreni.
La fața locului au fost trimise trei echipaje de intervenție de la ISU și o ambulanță din cadrul SAJ Gorj.

Omul care a sunat la 112 a cerut și ajutorul localnicilor și împreună au reușit să-și salveze vecinul.

„Din fericire, a fost salvat la timp! Un domn mergea astăzi pe înserat pe unul dintre drumurile din satul Bulbuceni, comuna Căpreni și aude țipete de ajutor. Se uită omul în stânga, se uiță în dreapta, în spate și iar de jur împrejur dar nimic.
Vede o fântână lângă care era o găleată și fuge să-și arunce ochii, iar în fundul fântânii vede un biet bărbat sleit de puteri care abia mai poate să strige. Ce era de făcut?Țipă și omul nostru cât îl țin plămânii în speranța că-l vor auzi și alți oameni care să sară în ajutor. Mintea îi fuge repede la telefon, îl scoate și sună la 112 pentru a chema pompierii în ajutor.
Problema nu este rezolvată pentru că pompierii nu pot zbura, iar orice secundă conta pentru bărbatul care se afla la aproximativ 10 metri sub pământ într-o apă rece ca gheața.
Oamenii aud țipetele de ajutor și se strâng repede pentru a face un plan prin care să-l salveze pe bărbatul din fântână.
Fiecare idee, fiecare mână pusă la treabă, fiecare om ajuns acolo a contat în egală măsură pentru reușita planului lor de salvare.
În scurt timp au ajuns la fața locului pompierii. Era momentul în care echipa de salvare formată din săteni cu suflet mare scoteau bărbatul din fântână. Nu-l scoteau oricum, îl scoteau în viață!
Pentru că la fața locului ajunseseră salvatorii profesioniști, echipa de salvatori cu suflet mare, improvizată din câțiva săteni își terminaseră misiunea.
Echipajele de intervenție au preluat victima care suferise o hipotermie, i-au acordat primul ajutor calificat, iar mai apoi o ambulanță l-a transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
Cum a ajuns bărbatul în fântână rămâne un mister. Unde a fost greșeala, ce a încercat să facă, clipa aia de neatenție care l-a adus în această situație dificilă probabil că nu le vom cunoaște niciodată și probabil că acum nici nu mai contează. Contează doar că bărbatul este salvat, este în viață, este conștient și în acest moment primește îngrijiri medicale.

Pentru noi este o intervenție dintre miile de intervenții pe care le gestionăm în fiecare an, dar pentru sătenii care au sărit în ajutorul bărbatului este un gest lăudabil și în fața căruia trebuie să ne aplecăm. Încă o dovadă că suntem oameni, că avem suflete și că suntem capabili să ne întindem o mână de ajutor unii altora atunci când avem nevoie”, au scris reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, pe pagina de Facebook a instituției.

Loading...

Citește și

Trei persoane rănite de un acoperiș luat de vânt! Cinci mașini au fost avariate

Două adolescente de 15 ani, care se întorceau de la școală și o femeie, din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.