Bărbatul care s-a aruncat pe geamul unui salon al Spitalului Rovinari A MURIT! Cadrele medicale, cercetate pentru ÎNLESNIREA SINUCIDERII


Bărbatul de 60 de ani care s-a aruncat, pe 7 aprilie a.c., de la etajul 1 al Spitalului Rovinari, a decedat, sâmbătă, într-un spital din București.
Constantin Ducan avea unele afecțiuni psihice și a fost plimbat între spitalele din Rovinari și Tg-Jiu, într-un interval de 12 ore, în urmă cu două săptămâni, după ce medicul psihiatru a refuzat să-l interneze la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu și a consemnat în foaia de observație că pacientul nu reprezintă o urgență. Peste aproximativ o oră bărbatul a sărit pe geam dintr-un salon al unității spitalicești de la Rovinari unde fusese readus, încercând să se sinucidă. Ducan a fost preluat cu ambulanța și internat, în stare gravă, la Terapie Intensivă la Tg-Jiu, iar la câteva zile, când starea sa s-a înrăutățit a fost transferat la Spitalul ”Bagdasar Arseni” din Capitală.
Familia bărbatului acuza medicii de neglijență, iar poliția a demarat cercetări pentru comiterea infracțiunii de înlesnirea sinuciderii.

Familia lui Constantin Ducan a fost anunțată sâmbătă, în jurul orelor 21,00, de către cadrele medicale de la Spitalul ”Bagdasar Arseni” din București, că bărbatul a decedat.
Acesta fusese transferat în Capitală de la Secția de Terapie Intensiva a SJU Tg-Jiu, în urmă cu zece zile, după ce starea sa de sănătate se agravase din cauza leziunilor multiple suferite, după ce s-a aruncat în gol de la etajul 1 al Spitalului Rovinari.

Plimbat între spitale

Bărbatul de 60 de ani a ajuns, vineri, 6 aprilie, la Spitalul din Rovinari, după ce familia a solicitat ambulanța, întrucât acesta devenise extrem de agitat, pe fondul unor afecțiuni psihice mai vechi, deși tocmai ce fusese externat, în acea dimineață, la cerere, din Spitalul Tg-Jiu.
Medicul care era de gardă, în acea seară, la Camera de Primiri Urgențe a spitalului din Rovinari, a declarat că pacientul a refuzat administrarea tratamentelor și procedurile medicale din cauza stării sale de agitație, așa că a cerut, telefonic, părerea medicilor de la secția de psihiatrie a SJU Tg-Jiu. În final s-a stabilit ca familia să-l păzească pana dimineața, numai că starea acestuia era neschimbată când a intrat de gardă un alt medic. Cazul a fost reevaluat de cei doi medici, Ionuț Cocheci și Silviu Butulescu, care au decis să încerce transferul spre Secția de Psihiatrie a SJU Tg-Jiu.
Bărbatul a fost văzut de medicul Ligia Șiuinea care a consemnat în documentele medicale că, la ora 9,50 ”pacientul este liniștit, OTS, cooperant, nu prezintă fenomene productive în sfera percepțiilor psihosenzoriale. Nu reprezintă urgență psihiatrică. Se returnează la CPU Rovinari”.
Revenit în spitalul de la Rovinari, Constantin Ducan a fost internat în salonul 5, situat la etajul 1 al unității medicale, iar după aproximativ o oră s-a aruncat în gol de pe fereastră.

Familia acuză personalul medical de neglijență…

…și pe medicul Silviu Butulescu că l-a închis cu cheia în salon. Fiul lui Ducan a afirmat că tatăl său era dependent de un aparat cu oxigen, din cauza afecțiunilor respiratorii, și a avut senzația că se sufocă. ”Tatăl meu mi-a zis că a simțit că nu mai are aer, a tras de ușă, iar aceasta era închisă și a decis să se arunce pe geam”, a spus Cătălin Ducan.
Afirmațiile acestuia sunt contrazise de medicul Silviu Butulescu care a precizat că are martori că lucrurile nu au stat așa, ba mai mult, ușa salonului, situat chiar în vis a vis de camera de gardă a medicilor, a stat tot timpul deschisă la perete pentru ca pacientul să poată fi monitorizat, însă el a fost solicitat pentru o urgență și la scurt timp a aflat că Ducan s-a aruncat de la etaj.
Constantin Ducan a fost preluat, cu ambulanța, cu multiple leziuni, la Secția de Terapie Intensivă a SJU Tg-Jiu.

Anchete la spital și poliție

Comitetul director al Spitalului Rovinari a constituit o comisie și a fost demarată o cercetare internă.
La Poliția Rovinari s-a deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de tentativă la înlesnirea sinuciderii, însă încadrarea juridică a faptei se va schimba odată cu decesul bărbatului în înlesnirea sinuciderii.
Potrivit unor surse, și medicul psihiatru Ligia Șiuinea face obiectul unei cercetări interne și este vizat în ancheta penală deschisă de polițiști.

loading...
Loading...

Citește și

CONFLICT în PNL Târgu-Jiu! Ce-i TRANSMITE Romanescu lui Berca

Preşedintele organizaţiei municipale, Marcel Romanescu, îl taxează pe prim-vicepreşedintele Eduard Berca după ce acesta a …

2 comentarii

  1. ButulescuLe ai bagat-o pe mânecă! Te așteapta pușcăria ! Și tu și Popeasca (drogata ginecoloaga) ! Omorâți oameni pe banda rulanta! Criminali în serie, ăsta sunteți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.