Beatrice Băndoiu, interpretă: „Prin muncă și autodisciplină se produce progresul”

Beatrice-Bandoiu-2

În interviul de astăzi, Maria Beatrice Băndoiu, una dintre marile speranțe ale muzicii populare oltenești, ne vorbește despre drumul pe care l-a parcurs, munca depusă în ultimii ani, viața în capitală și planurile sale de viitor. Deși are doar 22 de ani, Beatrice știe exact care este drumul pe care vrea să îl urmeze în cariera sa. Pasionată, muncitoare, inteligentă, Beatrice este mândria părinților săi și bucuria lor.

Reporter: Beatrice, povestește-ne despre viața ta de la București. Ce studiezi, cum s-a schimbat viața ta după ce ai devenit studentă și ai plecat de acasă, ce faci în timpul liber?
Beatrice Băndoiu: Am ales să studiez la Universitatea de Muzică București, secția Pedagogie muzicală, asta după ce terminasem mate-info intensiv la Colegiul Național „Spiru Haret”. Nu pentru că mă visasem vreodată profesor de muzică și nici măcar aprofundând noțiuni teoretice ale muzicii. Și asta pentru că nu considerasem necesar, muzica pentru mine a reprezentat un hobby și pentru a o practica nu aveam nevoie de prea multe informații în plan teoretic. Bineînțeles că viața mea s-a schimbat, dar nu într-o foarte mare măsură. Am un program mult mai aglomerat, pentru că a fi student la muzică presupune mult studiu individual, așa că și eu a trebuit să devin mai activă. În rest, la fel ca și înainte, particip la emisiuni, spectacole și alte evenimente la care sunt invitată. În timpul liber, care din fericire nu este foarte mult, ca să nu am idei pentru a-l folosi, ascult muzică sau mă plimb pe străzile Bucureștiului cu prietenii, merg la spectacole dintre cele mai variate, de asemenea la shopping și cam asta este tot ce reușesc să fac.

Beatrice-Bandoiu-1)-cmkRep.: În afară de muzica populară, ce pasiuni mai ai? Mai colecționezi costume populare? Vorbește-ne despre colecția ta.
B.B.: Bineînțeles că dragostea mea pentru costume s-a păstrat intactă și mă ocup de ele ca și mai înainte. Mai fac ședințe foto, iar apoi distribui fotografii cu costumele mele pe profilul pe care îl am în mediul virtual, pentru ca alți iubitori de port popular să le poată admira. Pasiunea mea nu este în speță doar pentru muzica populară, ci pentru muzică în sensul cel mai larg, fiindcă ascult o gamă foarte variată de muzici și asta mai tot timpul. De fiecare dată când am răgaz, ascult muzică, atunci când merg pe stradă ascult muzică în căști. Cel mai mult timp din viața mea trece ascultând muzică, pentru că, în fond, asta este cea mai mare pasiune a mea.

Rep.: Cum a evoluat cariera ta în ultimii trei ani? Ai scos vreun CD?
B.B.: În afară de primul CD, care a fost lansat la Târgu-Jiu cu destul de mult fast, nu a mai apărut niciun material semnat de mine. Despre planurile pe care le întocmesc nu pot vorbi decât atunci când se concretizează, însă sper că nu va mai dura foarte mult până când ceea ce mi-am propus să reușească. Altfel, în afară de album, am apărut frecvent în manifestări cu caracter folcloric.

Rep.: Care sunt cele mai importante premii câștigate până acum? Care te-a bucurat cel mai mult și de ce?
B.B.: Cele mai importante dintr-o colecție bunicică, aș zice, sunt trofeul Festivalului „Maria Lătărețu” (pentru că este „de acasă” și este primul premiu important pe care l-am obținut) și Premiul I la Festivalul Mamaia, pentru care m-am pregătit foarte intens și pe scena căruia am avut, zic eu, cea mai bună evoluție în calitate de concurent. Și acum, când revăd imagini de pe aceea scenă, trăiesc aceleași emoții.

Rep.: Câștigi bani din muzica populară? Cânți la nunți, evenimente? Cum a început totul?
B.B.: O bună perioadă de timp, am participat doar la festivaluri și spectacole. Treptat am început să fiu contactată pentru diferite evenimente private și așa a început totul în acest sens. Acum, bineînțeles, că merg frecvent la astfel de evenimente și asta îmi produce o altfel de plăcere decât aceea de a da un recital, pentru că am șansa să cânt o gamă mult mai variată de cântece și mai mult decât aș putea-o face pe scenă.

Beatrice-Bandoiu3Rep.: Ce planuri de viitor ai? Cum te vezi peste cinci ani?
B.B.: Nu îmi fac planuri de viitor. Cred în destin și pentru că dintotdeauna mi-am urmat instinctul și nu am dat greș, așa voi face și de acum înainte. Aleg să fac ce-mi place și ce consider potrivit. Mă mai întrebați peste cinci ani și vă spun ce s-a schimbat! (zâmbește – n.red.)

Rep.: Ce sfaturi ai pentru tinerii care doresc să facă o carieră în domeniul artistic? Care a fost cel mai greu moment din carieră?
B.B.: Ca să reușești în acest domeniu, este nevoie de disciplină și ambiție. De asemenea, de o muncă câinească și continuă. Este ca la gimnastică: nu ai voie să iei pauză, pentru că ți se atrofiază mușchii. Ai nevoie și de noroc, dar mai ales trebuie să-ți placă. Iar printre cei din jur, mai mult sau mai puțin binevoitori, se vor găsi tot timpul oamenii potriviți la momentul oportun, atunci când îți este scris să reușești. Pentru mine, momentele grele în carieră, consider că au fost mult mai puține decât cele frumoase, iar eu aleg să le păstrez în amintire doar pe cele pozitive.

Rep.: Care sunt cele mai importante lucruri în viață pentru Beatrice Băndoiu?
B.B.: Pentru mine, muzica și familia sunt pe primul loc. În ceea ce privește principiile morale, ele sunt cele pe care părinții mei, dar și alți oameni verticali care mi-au fost alături și m-au sfătuit, mi le-au indus. Sunt o persoană care nu calcă pe cadavre pentru a reuși. Nu am nevoie să fac asta, pentru că eu consider că am reușit suficient de mult până în acest moment și pentru că Dumnezeu mi-a oferit nenumărate șanse de reușită. Deviza mea este că respectându-i pe ceilalți, vei fi respectat și că prin muncă și autodisciplină se produce progresul. Sper că va fi suficient pentru a reuși ceea ce mi-am propus!

A consemnat Mihaela Floroiu

loading...
Loading...

Citește și

Stadiul implementării proiectului de construire a unui grup energetic nou de 600 MW la Sucursala Electrocentrale Rovinari din cadrul CEO

Andrei Maioreanu, Secretar de Stat în Ministerul Energiei ne prezintă în interviul de mai jos …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.