Bebelușii au rămas fără lapte praf

lapte-praf

Bebelușii din județul Gorj care beneficiază de lapte praf gratuit nu au mai primit acest produs de mai bine de două luni. Mai exact, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a rămas fără lapte praf pe stoc încă din luna noiembrie. Deși reprezentanții instituției au trimis solicitări în acest sens către Ministerul Sănătății, banii destinați acestui proiect s-au terminat, iar solicitările DSP nu au putut fi onorate.
Potrivit reprezentanților DSP Gorj, în acest moment, la nivelul județului, aproximativ 200 de bebeluși își așteaptă laptele praf. „Din păcate nu mai avem acest produs. Practic, în lunile noiembrie și decembrie nu am avut lapte praf pentru a-l da către bebeluși. Noi am făcut solicitări către Ministerul Sănătății încă din luna septembrie, respectiv din momentul în care am văzut că stocul se apropie de epuizare. Am transmis, de asemenea, și necesarul de lapte praf pentru primul semestru al acestui an. Din păcate, totul depinde de buget, iar banii pentru acest program s-au epuizat, acest lucru fiind cauzat și de faptul că de la o lună la alta numărul sugarilor crește. Practic, noi am ajuns de la un număr de 100 de copii să ni se dubleze numărul celor care beneficiau de acest lapte praf. Fondurile nu au putut să acopere acest necesar, iar acum așteptăm finanțarea programului respectiv pe anul acesta”, a spus Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Potrivit legislaţiei în vigoare, laptele praf gratuit este distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). De asemenea, beneficiază de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copii instituţionalizaţi sau daţi în plasament. Fiecare bebeluş primeşte câte opt cutii pe lună.
Loading...

Citește și

CJCPCT Gorj ’52

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează vineri 28 februarie 2020 la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.