Beneficiile laptelui de cocos

poza-3

Laptele de cocos poate fi parte din dieta ta pentru că este bogat în vitaminele C, E, conţine aproape toate vitaminele din grupul B, dar şi fier, zinc, sodiu, calciu, magneziu, fosfor, acid lauric – substanţă regăsită şi în laptele matern, acizi graşi esenţiali.
Nuca de cocos, aliat în dieta de toamnă

Este ideal pentru că susţine imunitatea, este detoxifiant, accelerează arderea grăsimilor şi protejează inima, menţine sănătatea glandei tiroide, stimulează secreţia de insulină, previne diabetul şi lista continuă.

Cum foloseşti laptele de cocos:

1. În cafea.
Înlocuieşte laptele normal cu cel de nucă de cocos. Vei avea un plus de energie, nu doar din cafeină, dar şi din electroliţii laptelui de cocos.

2. Carnea şi laptele de cocos.
Marinează carnea în lapte de cocos şi mirodenii. Carnea de curcan, de regulă fadă, capăta un gust încântător, iar carnea de pui devine un vis.

3. Somnifer natural.
Laptele de nucă de cocos conţine 89 de mg de magneziu la o cană, mineral care îţi dă o stare de calm şi relaxare de care ai nevoie ca să adormi în linişte.

4. Tonic pentru oase.
Laptele de cocos nu este o importantă sursă de calciu, deoarece conţine puţin  calciu, dar are foarte mult fosfor, mineral la fel de important pentru structura osoasă precum calciul.

5. Bun pentru ten.
Fie că îl bei sau îl aplici direct pe piele, laptele de nucă de cocos hidratează din plin pielea lăsând-o mai catifelată şi mai elastică.

6. Luptă împotriva infecţiilor.
Laptele de nucă de cocos conţine un acid gras numit acid lauric (40%), foarte important pentru corpul uman. Odată intrat în corp, acidul lauric se transformă în monolaurin. Monolaurinul are rol în creşterea imunităţii, luptă împotriva virusurilor, a bacteriilor şi a diverselor boli precum gripă, herpes, citomegalovirus. Poate preveni şi cancerul sau combate virusul HIV.

7. Excelent în dietă.
Grăsimile săturate din laptele de cocos sunt ideale în diete. În plus conţine şi fibre

8. Reglează nivelul zahărului din sânge, motiv pentru care este recomandat în dieta celor care suferă de diabet.

9. Previne ridurile.
Laptele de cocos redă elasticitatea pielii dacă este consumat ca atare sau dacă este aplicat pe piele. Conţine vitamina C şi cupru, ce oferă flexibilitate şi elasticitate pielii şi vaselor de sânge.

10. Bun pentru gătit şi consum mai ales în cazul celor care au intoleranţă la lactoză.

Cum prepari laptele de cocos

Ia o nucă de cocos, sparge-o şi răzuie pulpa. Pudra se amestecă cu apă plată călduţă. Se amestecă bine şi se lasă să stea circa 15-30 de minte. După acest interval se filtrează printr-o sită fină. La o nucă de cocos potrivită ca dimensiune poţi pune un litru de apă. Nu se poate obţine lapte de nucă de cocos din nuca gata răzuită pe care o găseşti în comerţ, aceea fiind deshidratată. Poţi amesteca complet în robot apă cu nucă de cocos răzuită, până ce aceasta din urmă se pulverizează complet. În această situaţie, laptele rezultat este mult mai caloric, dar şi mult mai bogat în nutrienţi. Preparat astfel, ai nevoie de miezul unei nuci şi circa 2 litri de apă.  Se poate păstra la frigider şi o săptămână, în recipient bine închis. Se agită bine înainte de a fi consumat.

www.ziare.com

loading...
Loading...

Citește și

5 metode naturale pentru nasul înfundat

Eşti răcit, respiri greu şi nu te poţi odihni? Nasul înfundat te împiedică să te …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: