Beneficiile uimitoare ale mierii de Manuka


Dintre cele peste 20.000 de tipuri de miere din întreaga lume, mierea de Manuka este cel mai recunoscut şi studiat sortiment. Are proprietăţi antibacteriene, antivirale şi antiinflamatoare, întăreşte imunitatea şi poate trata boli.

Fiind rară şi adusă de la mii de kilometri distanţă, mierea de Manuka nu e pentru toate buzunarele. Provine din nectarul florilor arborelui de Manuka, ce creşte în Noua Zeelandă şi Australia. Are o consistenţă mai groasă, un gust uşor dulceag, dar intens şi aromat, iar culoarea variază între nuanţe de chihlimbar şi maroniu. Conţine vitamina C şi vitaminele din grupul B, minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu şi zinc), aminoacizi, carbohidraţi, proteine, fibre şi zaharuri. În plus, conţine nişte substanţe pe care nici o altă miere din lume nu le are: metilglioxal (MGO), dihidroxiacetonă (DHA), leptosperină, phenyllactic acid, ce conferă mierii de Manuka proprietăţi antibacteriene, antimicrobiene, antifungice, antioxidante. Mihai Bucuroiu, reprezentantul unui mare magazin online de produse naturiste, susţine că nu toată mierea de Manuka are aceeaşi putere antibacteriană şi fiecare produs se alege în funcţie de afecţiunea pe care vrei s-o tratezi. Cea cu putere antibacteriană mică e ideală pentru consumul zilnic, cea cu putere medie e bună pentru întărirea sistemului imunitar, recuperarea după răceli, în infecţii uşoare, cea cu putere mare se foloseşte în infecţii de natură cronică şi acută, care nu răspund la alte tratamente clasice, afecţiuni digestive precum ulcerul gastric. Cea cu putere antibacteriană superioară e recomandată în afecţiuni cronice date de bacterii rezistente la antibiotice. Acest efect antibiotic este dat de Metilglioxal (MGO™), compus care se găseşte în concentraţii diferite în produsele de pe piaţă (MGO™ 100+, MGO™ 250+, MGO™ 400+ sau MGO™ 550+).

Mierea de Manuka ameliorează boli inflamatorii intestinale, cauzate de infecţii cu: Helicobacter pylori, E. coli, salmonella, Stafilococul auriu, microorganisme ce contribuie la declanşarea bolii Crohn. E contraindicată persoanelor cu alergie la polen, se administrează cu precauţie celor cu diabet.

sursa: click.ro3

loading...
Loading...

Citește și

Sfaturi să scapi de respiraţia urât mirositoare

Cercetătorii de la Harvard au descoperit nu mai puţin de 10 cauze ale halenei (n.r. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: