miercuri , 26 februarie 2020 - 18:42

Benficii financiare din partea statului pentru minori


Minorii vor avea parte de o primă de stat anuală de 600 de lei, asta după ce președintele Iohannis a promulgat Legea privind contul individual de economii.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea de aprobare a OUG privind implementarea programului guvernamental „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”, care prevede că titularii beneficiază de o primă de stat anuală de 600 de lei până la împlinirea vârstei de 18 ani.
Legea are ca obiect legiferarea unui tip special de cont de investiţii – Contul individual de economii Junior Centenar, titularul contului fiind orice copil care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: a) este cetăţean român; b) nu a împlinit vârsta de 18 ani. Titularii de cont beneficiază de o primă de stat în valoare de 600 lei anual până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiţia ca suma depusă în cont în anul respectiv să fie de minimum 1200 lei.
Ordonanţa mai prevede că la soldul contului se aplică o rată de dobândă al cărui nivel se stabileşte la 3% pe an. De acest program vor beneficia şi copiii ocrotiţi prin serviciile publice şi private specializate pentru protecţia copilului, depunerea anuală minimă de 1200 lei se efectuează din bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Loading...

Citește și

CJCPCT Gorj ’52

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează vineri 28 februarie 2020 la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.