duminică , 8 decembrie 2019 - 15:37

Berescu, reţinut de poliţişti pentru că a prejudiciat CE Oltenia cu 117.000 de lei

berescu-retinut-1

Un fost angajat al Carierei Roşiuţa a fost reţinut, ieri, de către poliţiştii Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IJP Gorj, acuzat fiind de înşelăciune cu un prejudiciu de 117.000 de lei în deja celebra cauză a pontărilor fictive.
Constantin Berescu, fost şef formaţie de lucru, şi-a petrecut 24 de ore în arestul poliţiei, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Reţinerea lui Berescu vine după ce şeful aceleiaşi secţii de unde şi-a încasat salariul fără să prea vină pe la locul de muncă a petrecut şi el, săptămâna trecută, o noapte şi o zi în arestul IJP.

berescu-retinut-

Pontat fictiv, doi ani de zile

purtator-cuv-ipj

Fostul conducător formaţie de lucru la Secţia Electrică a Unităţii Miniere de Carieră (UMC) Roşiuţa, Constantin Berescu, a fost încătuşat de către poliţişti, ieri după amiază, şi adus la Spitalul Judeţean pentru investigaţii medicale înainte de a fi dus în arestul poliţiei.
Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IJP Gorj, a declarat că acesta se face vinovat de prejudicierea carierei cu 117.000 de lei, bani încasaţi din drepturi salariale nemeritate, în perioada 2012-2014, atâta timp cât era pontat ca fiind la serviciu în fiecare zi, dar el nu trecea pe la locul de muncă cu săptămânile.
La începutul lunii, Complexul Energetic Oltenia i-a desfăcut lui Berescu contractul de muncă pentru absenţe repetate. Decizia de încetare a relaţiilor de muncă a ajuns chiar ieri la UMC Roşiuţa, după cum a declarat Ion Ghiga, directorul carierei miniere.
Compania energetică a decis, tot la începutul lunii, desfacerea contractelor de muncă şi pentru proxenetul Aristică Bejinaru, aflat deja de o perioadă bună în arest, dar şi pentru Stelian Vintilă, şeful secţiei la care lucra şi Berescu, şi el reţinut pentru 24 de ore săptămâna trecută şi aflat acum sub control judiciar. Acuzaţiile care i se aduc lui Vintilă, atât din partea conducerii CEO, dar şi a poliţiei sunt pontajele fictive.

Berescu venea la muncă două-trei zile pe lună

cosmin-popescu

Cosmin Popescu, director Resurse Umane în cadrul CE Oltenia, a afirmat, ieri, că povestea lui Berescu a fost descoperită după ce Corpul de Control al companiei energetice, în cadrul anchetei interne pe care a desfăşurat-o la Cariera Roşiuţa, a verificat, prin sondaj, prezenţa la muncă a mai multor salariaţi. Falsurile au fost uşor de sesizat din cauza modificărilor evidente din condica de prezenţă.
Conform lui Popescu, din declaraţiile martorilor a reieşit clar că Berescu ajungea pe la muncă doar două-trei zile pe lună, când probabil îşi completa, pentru întreaga perioadă lipsă, prezenţa în condică.
După cum spune directorul de Resurse Umane al CEO, Constantin Berescu a recunoscut că tot ceea ce a făcut a reprezentat o abatere disciplinară.
De altfel, el a afirmat şi în momentul în care era introdus în maşina poliţiei că se ponta singur, la asta rezumându-se întreaga sa declaraţie în faţa ziariştilor cu privire la situaţia în care se află.
ghiga-rosiutaContactat telefonic, Ion Ghiga, directorul Carierei Roşiuţa, a susţinut că habar nu avea despre ceea ce se întâmpla în unitatea pe care o conduce de vreo doi ani de zile, adică exact perioada în care Berescu a reuşit să prejudicieze complexul cu 117.000 de lei – prin drepturi salariale încasate, dar pentru care n-a muncit decât câteva zile pe săptămână.
Acelaşi director, filat şi el în timp ce se întâlnea cu proxenetul carierei, Benoni Bejinaru (care a urcat în maşina unităţii miniere cu o plasă, iar apoi a coborât fără ea), susţine că n-a avut nici cea mai vagă ideea despre practicile neortodoxe şi ilegale ce se desfăşurau aici. „Până la mine sunt patru-cinci ierarhii. Berescu mai mult fugea de la locul de muncă decât să nu vină. Era o condică de prezenţă pe care o ţinea şeful de secţie Vintilă. El se semna în condică. Nu ştiu mai mult pentru că nu aveam o relaţie directă”, a afirmat Ghiga. Directorul UMC Roşiuţa a conchis că nu ştia nici despre reţinerea lui Berescu.

Interpusul lui Militaru

Berescu a apărut în atenţia opiniei publice odată cu apropierea de fostul deputat PDL Severus Militaru, de ale cărui afaceri s-a ocupat în ultimii nouă ani. Firma fostului parlamentar, în prezent şi el angajat al CEO, Severus SRL, a avut ca unic asociat pe mama acestuia până în 2005, când a fost preluată de Constantin Berescu. Doi ani mai târziu, acesta a schimbat obiectul de activitate al societăţii – din închirierea utilajelor de construcţii, în transporturi rutiere de mărfuri, dar şi numele acesteia – în Cataltrans SRL.
Cât timp partenerul său de afaceri era la putere, firma a avut profituri considerabile şi o medie a cifrei de afaceri de peste un milion de lei. Începând cu anul 2012, societatea Cataltrans SRL generează pierderi şi cifra de afaceri a scăzut considerabil. Acest lucru a fost determinat şi de faptul că societatea a derulat afaceri şi cu RAAN Dr.Tr.Severin şi are de încasat de la aceasta 85.627 de lei. După ce au constatat că afacerile cu carierele miniere, firmele sindicale şi companiile de stat nu mai merg, Berescu şi Militaru s-au reorientat spre agricultură, iar Cataltrans SRL  a încasat 288.567 de lei subvenţii agricole pentru cele 478 de hectare pe care le administrează în localitatea Vânători, judeţul Mehedinţi.

loading...
Loading...

Citește și

Iată noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu! Cine ocupă funcțiile de director medical și director de îngrijiri

Medicul Nicoleta Simona Coleașă și asistentul medical Claudia Elena Motea a fost desemnate în funcțiile …

Un comentariu

  1. Daca se fac investigatii,in genul lui Berescu se afla destui clienjti si la unitatiile energetice,ca si altele miniere,dar care ai ascund pe acesti clienti de casa,Sefii ierarhici,Sefi de Secie,sau Directori pentru care acestia presteaza servicii,munci,dau carne,bautura,etc ca sa stea acasa sau saa faca alte invarteli prin tara sau afara.
    Sint unii abonati la delegatii de serviciu fara obiect,de regula cei din Compartimentele Juridic,Tehnic-aprovizionare,relatia comerciala,ce asi aduc aportul la bunastarea sefiilor!Astia sint bine ascunsi si au acoperire cu astfel de acte!De s-ar face astfel de investigatii ar iesi usr la iveala!Numai ca si controlorii lui Sefu Ceo fac si ei cum le cinta seful,nu mai mult sa deconspire nicai piloi ai vreunor politruci de la Judet sau Ministere!Asta e Romanica,din totdeauna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: