Bilanțul Curții de Apel! Judecătorii au soluționat peste 200.000 de dosare


Adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Craiova a prezentat, vineri, bilanțul activităţii desfăşurate în cursul anului 2018, la eveniment participând preşedinţii tribunalelor şi judecătoriilor arondate, inclusiv cei din Gorj, dar și reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii și ai Ministerului Justiţiei. ”Curtea de Apel Craiova şi instanţele din raza sa de competenţă au înregistrat la nivelul anului 2018 un număr de 190.410 dosare nou intrate, cumulând un rol total de 258.377 de cauze, în scădere comparativ cu anul 2017 cu 9 %, respectiv 26.091 de cauze. Din acestea, au fost soluţionate un număr de 200.784 dosare, rezultând astfel o rată de soluţionare de 105,4%, aspect care plasează Curtea de Apel Craiova, la gradul foarte eficient”, se precizează într-un comunicat de presă al Curții de Apel Craiova.

La finalul anului 2018, stocul a fost de 57.593 de cauze, mai mic faţă de anul anterior, când dosarele ramase nesoluţionate au atins un număr de 67.967. ”În ceea ce priveşte cauzele aflate pe rolul Curţii de Apel Craiova, în anul 2018 a fost înregistrat un număr de 15.912 cauze nou intrate care, împreună cu stocul de 2990 de dosare existent la 1 ianuarie 2018, au cumulat un volum total de 18.902 cauze. Din acest total, s-au soluţionat 15567 de dosare, rămânând astfel la finele anului un stoc de 3.335 de cauze. Curtea de Apel Craiova îşi păstrează locul doi în ierarhia curţilor de apel la nivel naţional, după Curtea de Apel Bucureşti, în ceea ce priveşte volumul de activitate, având o pondere de 8,6% din totalul dosarelor nou intrate pe rolul instanţelor similare din ţară. La o schemă de 99 de posturi de judecători, incărcătura pe judecător în anul 2018 a fost de 206,8 cauze raportat la volumul de activitate efectiv şi de 458 de cauze la volumul adiţionat. Privită prin prisma agregării tuturor indicatorilor de performanţă, întreaga activitate judiciară a Curţii de Apel Craiova, se încadrează la gradul «Foarte eficient»”, se mai precizează în comunicatul de presă.

loading...
Loading...

Citește și

Explicația lui Darius Vâlcov după ce și-a parcat mașina neregulamentar în Târgu-Jiu

Procesul fostului consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a început, marți, cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: