Biserica de lemn de la Nistorești, bântuită de FANTOME!

biserica-mistere

Județul Gorj este renumit pentru frumoasele biserici din lemn care se găsesc în diferite zone ale județului. O astfel de biserică se găsește și în comuna Alimpești. Este vorba despre biserica de lemn din Nistorești, o biserică al cărui trecut este înfiorător, potrivit spuselor localnicilor.

Biserica de lemn din Nistorești datează din anii 1750 și poartă hramul ,,Sfinții Voievozi”. Cele trei secole care au trecut peste monumentul istoric aduc povești care mai de care mai surprinzătoare. Se vorbește despre fulgere care au lovit un stejar aflat în imediata apropiere a bisericii și care a căzut peste clădire dărâmând  turnul bisericii. De asemenea se spune că hoții au spart în nenumărate rânduri biserica, sustrăgând icoanele de acolo.

Au ars hoții

De departe cea mai surprinzătoare poveste referitoare la trecutul bisericii de lemn de la Nistorești este cea potrivit căreia în locul bisericii se afla o groapă în care obișnuiau să se ascundă hoții. Bătrânii satului povestesc cum, pentru a scăpa de răufăcători, oamenii din comună le-au pus foc hoților, iar boierul satului a decis să construiască o biserică pe locul respectiv. Reprezentanții autorităților locale susțin că nicio slujbă religioasă  nu a fost ținută vreodată acolo, clădirea fiind deschisă doar pentru vizitatori. De asemenea, sunt voci care susțin că oamenilor le era teamă să intre în biserică pentru că aceasta ar fi fost bântuită de spiritele hoților care au fost incendiați acolo.

loading...
Loading...

Citește și

Vulcanul, primul ZIAR al Gorjului! Numele unui căpitan poet și al unui istoric sunt legate de el

De numele căpitanului poet Emanoil Părăianu se leagă un moment important din istoria Gorjului: acesta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: