duminică , 19 ianuarie 2020 - 13:41

Blocaj la CEO! Consiliul de Supraveghere, în aer! Iată în ce variantă poate fi funcțional organismul de conducere al companiei!


Situație complicată la Complexul Energetic Oltenia (CEO), în ceea ce privește Consiliul de Supraveghere, în contextul în care mandatul supraveghetorilor a expirat miercuri, 30 octombrie a.c., iar acționarii companiei nu s-au întrunit la data la care era convocată AGA pentru alegerea noilor membri ai CS. În lipsa unui ministru al Energiei și fără ca noul Executiv să fie investit, nu a avut cine să mandateze un reprezentant al statului, acționarul majoritar, în AGA, așa că ședința nu s-a ținut, iar joi, 31 noiembrie, e convocată o nouă întrunire a acționarilor.

Nici la ședința AGA de joi, 31 octombrie, reprezentantul acționarului majoritar nu va participa la ședința AGA, în lipsa unui ministru care să semneze mandatul de reprezentare.
Există, totuși, posibilitatea ca reprezentanții acționarilor minoritari, Fondului Proprietatea, Electrocentrale Grup SA și Închidere și Conservare Mine SA, prin lichidatorul judiciar Rovigo SPRL, să impună aceeași supraveghetori sau alte șapte nume pentru pozițiile din CS.
Alegerea membrilor CS prin aplicarea metodei votului cumulativ a fost cerută de Fondul Proprietatea, iar acționarii CEO au trei variante pentru ca forul de conducere al companiei să fie funcțional.
1. Dacă actualii supraveghetori nu vor primi nici un vot, Consiliul de Supraveghere se dizolvă, însă cei șapte rămân pe pozițiile de supraveghetori, neremunerați, până la numirea unui nou CS.
2. Actualii supraveghetori să beneficieze de voturi de la Electrocentrale Grup SA și să rămână în funcții pentru încă patru luni
3. Acționarii să vină cu o nouă listă cu numele unor supraveghetori pe care să-i impună prin vot.

Reamintim, din CS al CEO fac parte Gheorghe Știrbu, președinte, Carmen Gabriela Popa, Marius Mănescu, Cristian Eugen Radu, Mădălin Cornel Eftenoiu și Petre Mădălin Georgescu, numiți la data de 1 iulie a.c, și Aura Gabriela Dumitru, numită în urmă cu o lună și jumătate.

loading...
Loading...

Citește și

IN-CRE-DI-BIL! Fiul patronului cofetăriei din Tg-Jiu unde a fost filmat un șobolan pe perete, numit șef la Protecția Consumatorului Gorj!

Comisarul Constantin Milosteanu, fiul acționarului majoritar al Societății de Alimentație Publică Cofetării Patiserii VENUS SA, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.