Bogoi visează, încă, la un sezon de performanță cu Pandurii


Sezonul 2017-2018 abia s-a încheiat pentru Pandurii, iar gruparea de fotbal gorjeană a scăpat ca prin urechile acului de retrogradare. Totuși, pentru Bogoi and Co. rămânerea în Liga a II-a constituie o performanță, având în vedere numeroasele probleme ale echipei ”pandure” din această stagiune, una măcinată de amenințarea falimentului și de un lot destul de subțire la nivel calitativ. Tehnicianul formației din Târgu Jiu vorbește în exclusivitate pentru ”Gorj Domino” despre toate aceste probleme, dar și despre viitorul pandurilor.

Reporter: Cum ai cataloga acest sezon pentru Pandurii Târgu Jiu? Nu cumva unul al extremelor?
Adrian Bogoi: Eu am să încerc să mă refer doar la perioada petrecută de mine la Pandurii, restul nu sunt în măsură să comentez… Deci, dacă mă limitez strict la 2018, pot spune că s-a dovedit un sezon bun. Pentru că ne-am îndeplinit obiectivul. Și știți foarte bine în ce condiții s-a desfășurat partea a doua a campionatului pentru noi, cu o echipă nouă, având în componență jucători foarte tineri și probleme cu banii. Dar, în ciuda acestui aspect, am avut evoluții reușite, am produs destule rezultate bune, chiar și egalurile, deoarece s-a dovedit că ne-au ajutat la final, când diferența la retrogradare a fost făcută de un singur punct.

Rep. : Apropos de tinerețea echipei, Pandurii a fost poate cea mai tânără garnitură din Liga a II-a…
A. B. : Este foarte adevărat. Media de varstă a echipei noastre a fost de 20 de ani și jumătate. Deci e de lăudat și atitudinea jucătorilor, iar pentru ei s-a dovedit și un test de maturitate, multi nu jucaseră deloc în liga secundă. Iar dacă e să mă iau după evoluțiile acestor tineri din 2018, ar fi trebuit să avem în plus, înca vreo 10-12 puncte. Totuși, revenind la așa-zisa maturitate, eu cred că abia peste 2-3 ani, echipa ar putea fi una matură, evident în această formulă.

Motivație specială

Rep. : Cum ai reușit să motivezi o echipă cu atâta tinerețe, dar și cu atâtea… probleme financiare?
A. B. : Păi am încercat să ne vedem doar de partea sportivă. Și fiind mulți jucători foarte tineri le-am spus că pe primul loc este șansa lor de a juca la Pandurii, de a prinde jocuri și de a crește. Le-am transmis că doar așa le creste cota și e în interesul lor dacă vor să ajungă câțiva dintre ei, fotbaliști.

Rep. : Cel puțin pe plan sportiv, echipa și-a făcut datoria la finalul sezonului, acum urmează ca și conducerea să procedeze la fel…
A. B. : Da, minge e la fileu acum, pentru cei din conducere. Adică să rezolve problemele financiare. Iar din discutiile mele cu cei de acolo, conducerea este optimistă că se va rezolva. Eu personal aștept în plus și implicarea acționarilor, să revină lângă echipă. Probabil toată lumea aștepta să vadă dacă echipa rămâne sau nu în Liga a II-a.

Sub contract până în 2020. Ce se întâmplă, totusi, din vară încolo?

Rep. : S-a rezolvat totuși problema salariilor restante și a primelor de obiectiv?
A. B. : Eu am convenit cu cei din conducere să nu vorbesc eu despre situația financiară. Cert este că așteptăm cu toții…

Rep. : Va continua antrenorul Adrian Bogoi la cârma pandurilor?
A. B. : Eu mai am contract până în 2020, deci e clar că aș vrea să rămân. Însă, vedem ce va urma. Îmi doresc jucători noi la echipă, vreau 7-8 transferuri. Dar, totul va depinde de condițiile financiare care vor fi. Din câte a auzit până acum, sunt deja echipe din Liga a II-a care au anunțat bugete de 1 milion de euro. Iar noi, măcar la jumate ne-am dori și am putea concura din nou cu performanța.

Ar vrea ca Pandurii să facă parte din numele ”grele” ale viitorului sezon

Rep. : Vis-a-vis de următorul sezon al eșalonului secund, se anunță unul foarte puternic, cu nume grele din fotbalul românesc, cel puțin pe hârtie. Crezi că s-ar putea lupta Pandurii cu aceste echipe?
A. B. : Nu ne sperie aceste nume. Dar, e clar că vom depinde foarte mult de lotul nostru pe care îl vom avea din vară încolo. Avem nevoie și de jucători maturi pe lângă cei tineri. Deci, cu încă vreo 7-8 jucători noi, cred că am putea ataca un obiectiv sinonim cu promovarea, am trage la primele șase locuri. Până atunci însă, să vedem cum se va rezolva problema cu stabilitatea financiară.

A consemnat Alin Peptan

loading...
Loading...

Citește și

Schimbări la Craiova! Mititelu l-a readus pe Napoli la echipă şi l-a instalat pe postul de preşedinte pe unul dintre candidații la șefia FRF

Rezultatele dezamăgitoare înregistrate de U Craiova 1948 SA în startul sezonului l-au determinat pe patronul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.