sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 19:06

Boieru’ Condescu și vasalii săi credincioși

colaj-1

• Realitate stupefiantă: CEO a dat, Condescu a luat – Șefii companiei se plâng!
• Directorii CEO nu știu cum să afle unde s-a dus MIA de MILIARDE de lei

Administrația  Complexului Energetic Oltenia pare să se resemneze într-un mod dezolant în fața unei situații de-a dreptul uluitoare: faptul că Marin Condescu a cheltuit în voie o mie de miliarde de lei (banii CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu) fără să sufle o vorbă despre cum a făcut asta și, mai ales, fără ca finanțatorul principal – CEO – să primească vreun răspuns la desele solicitări verbale sau scrise, cu privire la cheltuirea  fondurilor (o mie de miliarde de lei vechi), în ultimii trei ani. Dar cel mai important „amănunt” este că, după aproape un an, nici CEO și nici măcar organele abilitate ale statului nu au reușit să-l convingă pe „Boier” să prezinte, așa cum ar fi fost normal și legal, bilanțul financiar al clubului pe care-l conduce, în fața finanțatorului CEO.

Suma uriașă menționată mai sus a trecut doar prin mâinile lui Marin Condescu, fiind singurul care „primește, dă și cheltuiește” la CS Pandurii. Adjunctul său, Eugen Pârvulescu, are drept de semnătură doar când vine vorba despre hârtiile care vizează activitatea strict sportivă, neavând acces la „bănet”, după cum singur a explicat într-o ediție trecută. Aproape incredibil este și faptul că în orânduirea trecută, adică în regimul Boc, Consiliul de Administrație (al cărui șef este „boier” Condescu) nu s-a mai întrunit, intrând în al treilea an de (in)existență și în era actuală. De-a dreptul stupefiant este să ai liber la cheltuirea unor milioane de euro fără să te întrebe nimeni „cum”. Aceasta este situația în care se scaldă Marin Condescu, putem spune, în ultimii 20 de ani. Ar mai fi de notat faptul că acționarii CS Pandurii (Florin Cârciumaru, Ion Călinoiu, Viorel David și Laurențiu Ciurel) au fost făcuți KO, ca să nu spunem că „boierul” se comportă ca și când aceștia i-ar fi, pur și simplu, vasali.

„Nu vrea” mușchii lu’ Boieru’

Răspunsul CEO la somația Gorj Domino relevă o situație greu de înțeles într-o societate bine structurată într-un …stat de drept – anume că această companie cu capital majoritar de stat nu deține controlul propriilor bani fiindcă… ortacul-șef Condescu nu are chef, „nu vrea” mușchii lui să spună ce și cum cheltuiește din ce primește de la companie, nu se simte dator să dea vreo explicație celor care direcționează banii CEO, adică lichiditățile statului, prin urmare banul public, în conturile unei echipe de fotbal.

„Situație grea”, 13 miliarde pentru cazare/masă… în regim gratuit la SNLO (!)

Iată comunicatul CEO în care se spune clar, printre altele, că CS Pandurii a plătit 13 miliarde de lei vechi pentru cazare și masă. Paradoxal am spune, în condițiile în care exista un aranjament clar între clubul lui Condescu și SNLO-ul lui Daniel Burlan, că masă era gratuită pentru sportivi și, probabil, pentru personalul Pandurii: „În luna aprilie 2013, Directoratul CE Oltenia a luat la cunoștință de Raportul Cenzorului cu privire la bilanțul contabil și exercițiul financiar pe anul 2012 al clubului de fotbal Pandurii. Din respectivul raport reiese, la pagina nr. 3, o datorie comercială în sumă de 10.860.501 lei și un deficit financiar de 9.343.647 lei, cenzorul calificând situația financiară, din punct de vedere al solvabilității și lichidității financiare, ca fiind grea.
În același raport, cenzorul relevă un cuantum de 36.217.370 lei ca venituri înregistrate de club în 2012, din care cea mai mare parte (21.355.000 lei) fiind venituri de la membrii fondatori.
Având în vedere cele prezentate, prin adresa nr. 9281/17.06.2013, CE Oltenia, în calitate de membru asociat și principal finanțator, a solicitat conducerii Consiliului de Administrație, respectiv președintelui Marin Condescu, explicarea unor cheltuieli relevate în Raportul Cenzorului, după cum urmează:
– cheltuieli de consultanță, în valoare de 1.184.530 lei
– cheltuieli cu masa și cazarea, în valoare de 1.314.639 lei, având in vedere că masa a fost acordată gratuit, la cantina fostei SNLO
– cheltuieli cu transportul, în valoare de 463.070 lei
– cheltuieli cu amortizarea, în valoare de 4.652.559 lei
– cheltuieli cu întreținere, chirii și asigurări, în valoare de 876.542 lei
– capitolul „ Alte cheltuieli”, în valoare de 953.102 lei
– cheltuieli cu cantonamente, în valoare de 629.136 lei.
Aceste cheltuieli au fost însușite, prin semnatură, de către președintele clubului –Marin Condescu și de către cenzor – expert contabil, Cărămizoiu Constantin”.

Impotență

Reprezentanții CE Oltenia explică în comunicat cum au încercat să-i smulgă lui Marin Condescu informațiile care ar fi avut darul să clarifice situația financiară a clubului. Numai că demersurile lor l-au lăsat „rece” pe acesta, „boierul” rămânând neclintit în hotărârea sa de a nu divulga nimic din afacerea Pandurii, pe care încă o păstorește. Este vorba, în general, despre impotență: a organelor abilitate, care anunță, prin gura „boierului”, că primește NUP și SUP într-o anumită speță (acestea negăsind o altă soluție a problemei invocate de CEO), a lui Daniel Burlan, la fel de neputincios în a-l convinge pe Condescu să scoată la lumină documentele clubului (dacă ele există), dar și a șefilor CEO, resemnați și combătând din ce în ce mai palid aroganța și tupeul fără margini al lui Marin Condescu. Iată partea finală a comunicatului CEO: „În toată perioada următoare, conducerea clubului a refuzat să pună la dispoziția Directoratului CE Oltenia datele cerute, deși adresele către club s-au repetat.
CE Oltenia a solicitat aceleași date d-lui Daniel Burlan, membru al Consiliului de Administrație al clubului pe toată durata anului 2012. Acesta a precizat că nu deține niciun fel de informații cu privire la cele solicitate, menționând că, la rândul său, a avut aceeași solicitare, la care nu a primit răspuns.
La data prezentei, CE Oltenia nu deține niciun fel de date cu privire la cheltuirea sumelor mai sus menționate, pentru care, în conformitate cu prevederile statutului clubului Pandurii și în baza Legii nr. 544/2001, a fost transmisă solicitarea către organele abilitate, pentru clarificarea acestor situații”.
În acest context, reprezentanții CEO au publicat pe site-ul companiei Raportul Cenzorului pentru anul financiar 2012, adresa de solicitare a CE Oltenia către președintele clubului, adresa de solicitate a CE Oltenia către dl. Daniel Burlan, adresa de solicitare a d-lui Daniel Burlan către președintele clubului și răspunsul transmis CE Oltenia.

Condescu… la băcănie!

Între timp, Marin Condescu și-a deschis prăvălia LA BOIERU’, chiar în municipiul Târgu Jiu, râzând practic în nasul autorităților. Calitățile liderului sindical sunt practic nenumărate: acesta este, printre altele, președinte al Federației Naționale Mine Energie, președinte al USMO, președinte al CA de la CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, membru AGA al clubului, fermier la Borăscu și patron de prăvălie la Târgu Jiu și, uneori, patron de televiziune.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Un comentariu

  1. Ciorba reincalzita, pe post de mega-dezvaluire… Nu degeaba seamana cu cancan pagina de internet…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.